« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
LJETNI SAVJETI

Kako lakše zaspati po vrućinama

Ovim vrućinama izgleda nema kraja i vjerojatno ste već neispavani - evo kako si pomoći

Jastuk možete rashladiti u hladnjaku
Jastuk možete rashladiti u hladnjaku (Arhiva)
Više o

spavanje

,

savjeti

,

vrućina

,

pamuk

Strašne vrućine koje ne jenjavaju već više od deset dana zasigurno utječu i na vaš san. Pripremili smo zato za vas nekoliko savjeta koji će vam barem malo olakšati sljedeće noći.

Naime, dobar dio ljudi misli da je dovoljno skinuti se gol i otići spavati da bi se pobijedila vrućina, no to nije istina. Zapravo, lagane pidžame od svile ili pamuka puno bolje reguliraju tjelesnu temperaturu. 

Tijelo sve do četiri ujutro oslobađa toplotu kroz kožu stopala, ruku i lica, pa ako nešto ometa taj proces, teže će vam biti zaspati. No, s druge strane, ako pustite da nesmetano izlazi, probudit ćete se od hladnoće u rano jutro.

Stoga, pokrivajte se materijalima od prirodnih vlakana poput pamuka ili svile, koji će najbolje pratiti temperaturu vašeg tijela.

Štoviše, ako znate da slijede visoke temperature i tijekom noći, stavite jastuk u hladnjak tijekom dana tako da vam u vrijeme kad idete spavati bude dobro rashlađen, što će vas jako brzo uljuljkati u san.

Napravite cirkulaciju zraka u spavaćoj sobi, no ne tako da propuh ide preko vas, a kad legnete, raširite ruke i noge kako se ne biste grijali.

Ako se unatoč svemu probudite od vrućine tijekom noći, pustite hladnu vodu da vam teče preko zglobova ruku, tako ćete se najbolje rashladiti. 

22.07.2015. 16:30:00
Novi komentar
nužno
nužno