« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Kako izbjeći bolesti tijekom blagdana

Nema ništa gore nego blagdane provesti u krevetu s vrućim čajevima i hrpom maramica, kišući i kašljući, pa evo par dobrih savjeta

Ako ne želite ovako provesti blagdane, poslušajte savjete
Ako ne želite ovako provesti blagdane, poslušajte savjete (Shutterstock)
Više o

gripa

,

savjeti

,

bolest

,

prehlada

,

prevencija

,

blagdani

Blagdani su doba poklona, druženja i domjenaka, no istovremeno i većeg kontakta s klicama nego i u jednom dobu godine, što znatno povećava broj oboljelih od gripe i prehlada. Ako ne želite blagdane provesti u krevetu, evo par dobrih savjeta.

Za početak izbjegavajte izvorišta bacila - hladno vrijeme tjera nas da ostanemo u zatvorenim prostorima koji se pune virusima i bakterijama, pa tako trgovine, radna mjesta, domovi i teretane postaju mjesta širenja bolesti. Recept je jednostavan - perite ruke. Stalno.

>> Blagdani su opasni po zdravlje >>

Bolesni ljudi trebaju ostati kod kuće. Da, možda trebate završiti neki posao ili kupiti još nešto, no ako se na poslu pojavite bolesni, velike su šanse da ćete zaraziti kolege, kao i ljude u trgovini. Ostanite doma, ako baš morate ići van, kašljite u rukave, a ne u ruke.

Putovanja su također česta u ovo doba godine, ide se u posjete rodbini ili prijateljima, a autobusi i vlakovi prava su legla virusa i bakterija pa trebate biti posebno oprezni kako ne bi pokupili nešto putem. Savjet je i dalje - perite ruke, ponesite dezinfekcijske maramice i njima obrišite rukohvate sjedišta.

>> Kako (pred)blagdanski stres šteti zdravlju žena >>

Tijekom blagdana trebalo bi smanjiti stres koji ruši imunitet, pa ih pokušajte shvaćati manje ozbiljno i manje napeto, a kad vam pukne film, krenite u dugu šetnju ili u teretanu (i opet, perite ruke, brišite dezinfekcijskim maramicama ...) kako biste izbacili stres iz sebe i ojačali imunitet.

18.12.2014. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno