« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
SAVJETI

Kada bi trebalo jesti i što

Prema mišljenju stručnjaka za prehranu, svaki od tri obroka bi trebalo uzimati u određeno vreme, osobito ako želimo održati kilažu

Kad je vrijeme za nešto lakše...
Kad je vrijeme za nešto lakše... (Arhiva)
Više o

hrana

,

obroci

,

vrijeme obroka

Obroci su, zapravo, stvar na koju treba paziti, a ne samo na brzaka nabacati hranu u sebe i krenuti dalje. Polako...

Evo, par pitanja - koliko često odgađate doručak ili preskačete obrok nakon teškog treninga? Koliko često jedete prije spavanja? Imate li velike pauze između obroka?

Na pitanje koje je najbolje vrijeme za doručak, ručak i večeru nije lako dati odgovor.

Prema mišljenju stručnjaka za prehranu, svaki od tri obroka bi trebalo uzimati u određeno vreme, osobito ako želimo održati kilažu, piše Times of India.

No, za početak da riješimo problem vježbanja...

Obroci i vježbanje

Nikada ne radite vježbe, posebno ne vježbe s utezima, na prazan želudac.
Pravi obrok prije treninga mogao bi da biti proteinski sendvič, na primjer s piletinom ili tunjevinom, proteinski shake, kajgana s integralnim kruhom ili sendvič s kikiriki maslacem.

OK, a sada da vidimo kada bi trebali jesti:

Doručak - idealno bi bilo doručkovati oko 30 minuta nakon buđenja, pravo vrijeme bi bilo oko 7 sati. Važno je da ne odgađate doručak i da taj obrok ne bude nakon 10 sati. Također je veoma važno da doručak bude proteinski.

Ručak - prema mišljenju nutricionista pravo vrijeme za ručak je 12.45 sati. Pokušajte napraviti razmak od četiri sata između doručka i ručka. Ovaj obrok ne biste trebali da imate iza 16 sati.

Večera - vrijeme kada biste trebali imati posljednji obrok tijekom dana je 19 sati. Između tog obroka i spavanja bi trebao biti razmak od tri sata. Večeru ne bi trebalo odgađati za kasnije, naročito ne poslije 22 sata. Ako večerate neposredno prije spavanja, to može utjecati na spavanje i kvalitetu sna.

17.03.2021. 18:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    17.03.2021. 18:37
    vecera uvik lagano nesto
Novi komentar
nužno
nužno