« Seks
objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana
STVARNO?

Kad ženama dojadi seks u vezi?

Najnezadovoljnije svojim seksualnim životom žene su u srednjim godinama, a kao najvećeg ubojicu strasti u braku navode dolazak djece u obitelj

Njoj se ipak ne da...
Njoj se ipak ne da... (Shutterstock)
Više o

žene

,

veza

,

seks

,

dosada

Ženama koje su u dužim vezama nije previše do seksa, za razliku od onih u kraćim vezama. Zanimljivo je da rezultati studije ne pokazuju isto kada su muškarci u pitanju - njihov interes za seks sa istom ženom ne opada tijekom vremena.

U studiji Sveučilišta Southampton je sudjelovalo 11.508 osoba, a rezultati pokazuju da 34 posto žena izgubi interes za seks nakon godinu dana veze u odnosu na samo 15 posto muškaraca. 

"Naša saznanja pokušavaju prodrijeti malo dublje u tematiku i odgovore na pitanje zašto žene gube interes za seks u dugoj vezi. Posebno zato što je za žene kvaliteta i dužina veze, ali i komunikacija s partnerom presudna za seksualni interes", kaže profesorica Cynthia Graham.

U studiji je sudjelovalo 6.669 žena i 4.839 muškaraca koji su imali samo jednog seksualnog partnera u prethodnih 12 meseci. Zanimljivo je da je ženama bilo lakše pričati o seksu nego muškarcma.

Inače, ista studija je pokazala i da su najnezadovoljnije svojim seksualnim životom žene u srednjim godinama, a kao najvećeg ubojicu strasti u braku navode dolazak djece u obitelj

14.10.2018. 21:35:00
Novi komentar
nužno
nužno