« Žene
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
HMMM

Kad imate dvoje djece mlađe od dvije godine

Sve više roditelja u svijetu odlučuje se za taj korak, a problemi koji se uz to vežu ponekad nisu predvidljivi - pa evo par savjeta

Kako s dvije bebe?
Kako s dvije bebe? (Pexels)
Više o

djeca

,

odgoj

,

savjeti

,

roditelji

,

mala djeca

Neki roditelji ne žele ni pomišljati o drugom djetetu odmah nakon što im se rodi prvo, no neki razmišljaju drugačije. Njima se sviđa pomisao da odgajaju djecu među kojima postoji samo nekoliko mejseci razlike. Postoji nekoliko razloga zašto se parovi odlučuju na drugu trudnoću odmah nakon prve, a mi vam donosimo popis onih najvažnijih koje je skupio časopis Parents. 

1. Spavaju u isto vrijeme. Lakše je uskladiti vrijeme u kojem djeca spavaju (pogotovo ako se radi o popodnevnom odmoru), što znači da će roditelji moći malo vremena da se odmore.

2. Odgovaranje na dječje potrebe. Ako imate posla s dvije bebe i obje plaču u isto vrijeme, imate problem. Rješenje je to da se okrenete onome koje ima hitniju potrebu. Ako se jedan želi igrati, a drugi je gladan, pobjedit će onaj koji želi jesti. Ako jedan padne, a drugi želi da ga se nosi uokolo, posvetit ćete se okome koji se spustio na guzu.

3. Odlazak iz kuće. Uvijek pakirate duplo i sve vam je na okupu, pelene, bočice, kolica. Ne morate nositi dva različita ruksaka, i uvijek ste upola spremni.

4. Pažnja za oboje. Ako je razlika među djecom mala, možda ne stignu pokazati ljubomoru. Ako starije dijete pokazuje nezadovoljstvo dok brinete o mlađem, zadajte i njemu zadatke. Neka vam donese pelenu ili bočicu, važno je samo da se osjeća kao da je njegov posao važan. Na taj način oboje su uključeni u iste aktivnosti.

Piše: Andrea Holi
12.09.2017. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno