« Žene
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
STIŽE BEBA

5 zabavnih savjeta za nove mame

Kad prva beba stigne, nikad više ništa nije isto, ali zato je sve puno zabavnije

Nije lako biti mlada mama
Nije lako biti mlada mama (Pexels)
Više o

savjeti

,

beba

,

mlada mama

Prva beba u kuću unosi veselje i obaveze, a s obavezama dolazi i nesigurnost. Iako smo se opremili svim potrepštinama koje joj mogu zatrebati (čak i u sljedećih par godina), naš će se svijet okrenuti naglavačke, a mi nećemo uvijek biti najspretnije u svim izazovima koji stoje pred nama. 

Kako bi mamama i bebama olakšali upoznavanje, stručnjaci iz časopisa Parents ponudili su nekoliko zabavnih savjeta o avanturama koje ih iščekuju:

1. Živite u sadašnjem trenutku. Prestanite brinuti ako prašina na stubištu nije obrisana i vidi li se ona mrlja na tepihu. Trenutno imate važnijih obaveza i nema potrebe da se dodatno zamarate stvarima koje nisu najvažnije.

2. Dajte partneru neka preuzme. Više ne živimo u doba kada je isključivo žena zadužena za odgoj djece. On se mora znati za dijete pobrinuti jednako kao i vi (jer i vama, baš kao i njemu, pelena smrdi).

3. Nemojte postati batler. Kad dijete poraste, naučite ga spremati stvari na svoje mjesto. Odložiti jaknu i cipele nakon ulaska u kuću na za to predviđeno mjesto djeci ne bi trebao biti problem čak ni dok su još mala.

4. Čuvajte se 'savršenih'. Kad upoznate roditelje koji hvale svoju djecu da su 'posebna' ili 'napredna', uzmite to s rezervom. Svakome roditelju njegovo je dijete najposebnije, to ne znači da je objektivno gledano to istina ili da vaše dijete u nečemu zaostaje.

5. Glupirajte se. Neka vas dijete vidi da se smijete i proizvodite čudne zvukove. Vi mu niste samo roditelj, vi ste mu prijatelj i osoba kojoj najviše vjeruje. Neka vidi da se s vama može osjećati prirodno. Probudite dijete u sebi.

Piše: Andrea Holi
12.09.2017. 16:30:00
Novi komentar
nužno
nužno