« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
SAVJETI

Kad bi zapravo trebali jesti?

Ako jedete tijekom jutra, bit ćete manje gladni cijeli dan, bez obzira na to je li to bio baš doručak ili neki gablec, recimo

Glavno da nešto pojedete ujutro...
Glavno da nešto pojedete ujutro... (Arhiva)
Više o

hrana

,

doručak

,

jutro

Doručak je važan obrok, tu nema spora, no nije samo on najvažniji tijekom dana. Neki ljudi jednostavno ne mogu jesti rano, ma koliko to kao trebali... no, tijekom jutra bi se trebali najesti iz jednostavnog razloga.

Naime, unos kalorija ranije tijekom dana dovodi do znatno manje gladi. Ispitanici čiji su jutarnji obroci bili obilniji imali su manji apetit i osjećaj gladi.

Autori studije smatraju da bi to mogao biti razlog zašto jutarnji obroci i promjene u ponašanju koje proizlaze iz toga, poput nižeg unosa kalorija, mogu objasniti zašto dijete koje uključuju doručak imaju koristi.

Rezultati studije sugeriraju da kasnije jedenje može dovesti do "povećanja gladi, utječe na hormone i također mijenja ekspresiju gena, posebno u smislu metabolizma masti s tendencijom manje razgradnje masti i većeg taloženja masti", rekao je liječnik Bhanu Kolla, profesor psihijatrije i psihologije na Mayo Clinic College of Medicine, koji nije bio uključen u studiju.

08.10.2022. 12:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    08.10.2022. 13:07
    Ujutro i oko podne
Novi komentar
nužno
nužno