« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 mjeseca i 10 dana
ZAPAMTITE :)

Jednostavna navika koja topi kilograme

Osobe koje uspijevaju zadržati svoju kilažu, odnosno ne dobivaju nove neželjene kilograme, lakše se drže plana prehrana i vježbanja

Svaki dan u isto vrijeme, i to ujutro!
Svaki dan u isto vrijeme, i to ujutro! (Arhiva)
Više o

navike

,

vježbanje

Vježbanje je jedan od ključeva zdravlja i dobre tjelesne težine, no da biste to iskoristili na najbolji mogući način trebate vježbati svaki dan u isto vrijeme, tvrde stručnjaci.

Naime, osobe koje nemaju redovitu naviku vježbanja, moraju vježbati dulje od onih koji na vježbanje idu svaki dan u isto vrijeme, pokazalo je jedno recentno istraživanje.

Ukratko, oni koji vježbaju povremeno u prosjeku vježbaju 4.8 dana tjedno i oko 350 minuta ukupno, dok oni kojima je to dnevna rutina, vježbaju u prosjeku 4.4 dana i ukupno oko 285 minuta.

Vježbanje je vrlo bitno za cjelokupno zdravlje, a kada imate naviku vježbanja u isto vrijeme, tijelo je pripremljeno na dnevnu aktivnost.

Ipak, unatoč znanju i svjesnosti o važnosti vježbanja, mnogi se bore s prepunim rasporedom kako bi uvrstili tjelovježbu u svoj dnevni plan.

Stručnjaci iz klinike Miriam, s američkog Rhode Islanda, tvrde kako je potrebno najmanje 250 minutes vježbanja tjedno kako bi održali zdravu tjelesnu težinu.

Istraživanje je pokazalo kako osobe koje uspijevaju zadržati svoju kilažu, odnosno ne dobivaju nove neželjene kilograme, lakše se drže plana prehrana i vježbanja jer to na njih djeluje ohrabrujuće.

Prethodna istraživanja pokazala su važnost držanja vremenskog rasporeda s ciljem gubitka neželjenih kilograma. Rezultati su pokazali i da žene koje vježbaju ujutro imaju manji rizik od pretilosti.

07.07.2019. 15:43:00
Novi komentar
nužno
nužno