« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
STVARNO?

Društvene mreže ne utječu na većinu odraslih?

Mnogo je istraživanja pokazalo kako uzrokuju stres, usamljenost i depresiju, a jedno je pokazalo kako prestanak korištenja Facebooka može čak poboljšati općenito zdravstveno stanje osoba

Većina odraslih nema problema
Većina odraslih nema problema (Arhiva)
Više o

društvene mreže

,

psihičko zdravlje

,

odrasli

Društvene mreže mogu itekako utjecati na mentalno zdravlje korisnika. Mnogo je istraživanja pokazalo kako uzrokuju stres, usamljenost i depresiju, a jedno je pokazalo kako prestanak korištenja Facebooka može čak poboljšati općenito zdravstveno stanje osoba. 

No, jedno je istraživanje iz 2018. pokazalo malo drugačije rezultate. Naime, rezultati su pokazali da studenti koji koriste društvene mreže maksimalno 30 minuta dnevno poboljšavaju svoje mentalno zdravlje

Potaknut time, profesor Keith Hampton odlučio je napraviti istraživanje i analizirati efekte Facebooka na odrasle osobe. Smatrao je da su sva prijašnja istraživanja bila temeljena na mladim ljudima i kako u tome leži veliki problem. 

Profesor se koristio podacima koje je ispunilo na tisuće odraslih osoba u razdoblju od 2015. i 2016. godine. Odgovarali su na pitanja o njihovim navikama u korištenju društvenih mreža te utjecaju na mentalno zdravlje. 

Rezultati su pokazali kako 63% odraslih korisnika društvenih mreža nikada nije osjetilo negativne posljedice korištenja društvenih mreža (kao depresija, anksioznost).

Profesor smatra da razlog leži u tome što njima društvene mreže pomažu ostati u kontaktu s udaljenim članovima obitelji te doći do informacija o zdravlju. 

08.07.2019. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno