Jedite zimsku hranu i ostanite vitki
Kuhate li za ručak primjerice varivo od graha u koje ste ubacili kobasicu ili vratinu za aromu, za ručak pojedite tanjur variva od graha s tjesteninom ili ječmenom kašom
Stiže zima, a s njom i kalorije - barem većini ljudi. Uvijek u to doba godine jedemo težu hranu, manje se krećemo i obično više jedemo, a uz to smo više izloženi stresu. Rezultat toga svega su, naravno - višak kilograma.
No, ne mora baš biti tako - ako samo malo pripazite na svoju prehranu, stići će proljeće i vaša vaga će biti ista, ako to želite. Kako? Evo par savjeta....
Kuhate li za ručak primjerice varivo od graha u koje ste ubacili kobasicu ili vratinu za aromu, za ručak pojedite tanjur variva od graha s tjesteninom ili ječmenom kašom, a meso koje se kuhalo u varivu ostavite za večeru. Mahunarka i žitarica u kombinaciji zamjena su za meso stoga meso možemo i preskočiti. Meso iz variva pojedite u sklopu večere uz dodatak povrća.
>> Najvažnija hrana za zimu >>
Klasičnu sarmu možete povremeno poslužiti uz kuhano povrće ili s pireom od mrkve, brokule, cvjetače, batata da nije uvijek klasični pire od krumpira.
Pripazite na količinu masnoće koju dodajete u jela.
Jela koja se prave s mljevenim mesom možete povremeno pripremiti s mljevenom puretinom ili piletinom kako bi jelo bilo lakše ili na bazi leće koja je odlična zamjena mesu.
>> Zimska hrana koja skida kilograme >>
Jela pripremajte kuhanjem ili pečenjem u pećnici na masnom papiru s malo masnoće kako bi bila lakša.
Novi komentar