« Muškarci
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
PRIPAZITE

Jedite u skladu s godinama

Muškarci i inače baš ne prate postulate zdrave prehrane, a pogotovo ne paze na prehranu u određenom dobu života

Što jesti u tridesetima, a što u četrdesetima
Što jesti u tridesetima, a što u četrdesetima (Dreamstime)
Više o

zdrava prehrana

,

prehrana

,

muškarci

,

godine

Pravilna je prehrana osnova zdravog života, no ono na što rijetko obraćamo pažnju su naše godine. Muškarci, kao i žene, u različitom dobu imaju različite potrebe za nutrijentima, čemu onda treba prilagoditi prehranu.

Primjerice, u dvadesetima treba jesti puno mliječnih proizvoda jer kosti još uvijek rastu, a ono što pod svaku cijenu treba izbjegavati su dijete.

>> Zdrava prehrana za muškarce >>

U tridesetima se počinje osjećati umor i nedostatak energije, a umjesto da to rješavate kavom uzmite suho voće i integralne žitarice. Nezdrave masti i šećer dolaze na listu zabranjenih namirnica jer je to jedini način da održite zdravu tjelesnu težinu.

>> Muškarci jedu zdravo iz straha od žena >>

U četrdesetima se mogu pojaviti prvi znaci anemije, stoga kvalitetno crveno meso treba biti često u tanjuru, kao i zeleno lisnato povrće i dosta voća. U ovim se godinama kalorije teško troše, pa zaobilazite slatkiše.

>>> Po čemu su muškarci gori od djece >>

U pedesetima pada imunitet, pa na meni moraju doći probiotici i treba piti dovoljno vode kako ne biste dehidrirali. Glavnina jelovnika treba otpadati na ribu i povrće, a suhomesnati proizvodi trebaju se izbjegavati.

Nakon sedamdesete godine prehranu treab bazirati na piletini, ribi i povrću, uz dosta voća i vode.

24.07.2014. 17:47:00
Novi komentar
nužno
nužno