« Seks
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
HE HE

Je li strast jedini izvor seksa?

Požuda, emocije, zadovoljavanje partnera - koji je najčešći razlog zbog kojeg se seksaju parovi?

Što je razlog?
Što je razlog? (Arhiva)
Više o

seks

,

strast

Seks je sjajna i potrebna stvar svima, ali što je pravi razlog i poticaj na seks? Kad malo razmislimo, seks u većini slučajeva asocira strast i požudu. No, to nisu jedini razlozi zbog kojih se parovi upuštaju u seksualne odnose. Prema studiji objavljenoj u veljači 2020. postoje brojni drugi razlozi zbog kojih se ljudi upuštaju u vruće igrice ispod pokrivača.

U svrhu ovog istraživanja ElitePartner je ispitao 4.000 sudionika koji se nalaze u ljubavnoj vezi te su ih upitali koji su sve razlozi zbog kojih se seksaju. 

62% žena navodi kako je strast najčešći razlog zbog kojeg se seksaju, a taj isti razlog navodi 67% muškaraca. 58% partnera navodi da je fizička privlačnost razlog zbog kojeg uživaju među plahtama.

Da nije seks samo strast i fizička privlačnost, govori podatak da je 58% partnera navelo da im veliku ulogu igra i emotivna povezanost. 61% žena i 57% muškaraca navode kako im je seks važan čin zbog osjećaja povezanosti. I to na onoj emotivnoj razini.

>> 5 savjeta za dulji seks >>

Ovo istraživanje je također pokazalo kako 52% muškaraca inicira seks i to jer žele razmaziti svoju partnericu. Tek 46 % žena navelo je kako se seksa kako bi zadovoljili partnera. No, s druge pak strane 34% žena je istaknulo kako zavodi svog partnera kako bi se osjećale privlačno i poželjno. Muškarci su tu u manjini - tek 25% je istaknulo ovu stavku.

Zanimljivo je da i žene i muškarci često se znaju seksati samo kako bi onaj drugi partner bio sretan. 46% žena i 49% muškaraca je navelo kako se redovito znaju seksati jer onaj drugi partner to želi.

>> Koristi od seksa - za zdravlje >>

Dok se pojedinci ne mogu seksati ako nisu smireni, drugi pak koriste seks kao ispušni ventil. 23% muškaraca i 19% žena istaknulo je kako im je seks izvrstan u borbi protiv stresa.

I to im često zna biti razlog zbog kojeg se rado prebacuju s kauča i Netflixa u spavaću sobu. Zanimljivo je napomenuti da visoko obrazovani kadar češće navodi borbu protiv stresa kao razlog za seks.

12.11.2021. 21:04:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.11.2021. 22:02
    Najgore kad žene glume orgazme
Novi komentar
nužno
nužno