« Seks
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
MA DA?

Je li seks stvarno važan?

Seks ipak nije toliko važan: većini ispitanika nije ni u top tri prioriteta u ljubavnoj vezi

Izgleda da baš i nije...
Izgleda da baš i nije... (Arhiva)
Više o

seks

,

veza

,

važnost

Akcija pod plahtama, vjerovali ili ne, nije na listi prioriteta ljubavnih parova. Novo istraživanje pokazalo je da su za dobru vezu potrebne potpuno drukčije stvari. 

Za dobar partnerski odnos najvažnija je iskrenost. Rezultat je to istraživanja provedenog na 6.000 ljudi, uglavnom parova, na temu prioriteta u vezi.

"Iskrenošću se gradi povjerenje, sigurnost. A isto tako otvara mogućnost da se radi na problemima. Postoji jedno istraživanje koje govori da se kod osobe kojoj se laže pobuđuju negativne emocije", kaže psihologica.

Takvog je mišljenja i 70 posto ispitanika koji bez iskenosti ne mogu niti zamisliti ljubavni odnos. A evo što im je još važno za skladnu vezu.

>> Tko i zašto izbjegava seks >>

"Pa čujte. Seks je važan u vezi to štima. Ali to mora sve harmonirati", reći će ispitanici. 

A za harmoniju je potrebna i komunikacija. Tako misli 67 posto ispitanika koji su upravo komunikaciju stavili na drugo mjesto.

"Bez komunikacije nema intimnosti, ne samo u ljubavnim odnosima već i u prijateljstvu. Putem nje prenosimo poruke, svoje osjećaje, nastojanja, želje, znači komunikacijom se ustvari i stvaraju intimni odnosi", dodaje Juranović. 

Nije seks niti na trećem mjestu, ondje se smjestila predanost! Nju je kao prioritet izdvojilo čak 57 posto ispitanika.

>> Kratkotrajni seks, najbolji seks >>

"I u dobru i u zlu, znači kad nastanu problemi neće svatko podvući rep i otići svojom stranom nego će se uloviti u koštac sa problemima za što treba i komunikacija i iskrenost i ta suradnja koja je jako važna za te partnerske odnose", kaže Juranović. 

I tako je seks postao precijenjen. Ispitanici ga nisu uvrstili u najvažnija tri prioriteta!

Zašto dobar seks nije garancija veze ima svoje objašnjenje i u psihologiji, što nam je potvrdila i Ida Juranović. 

"Pretpostavka je da su sudionici prepoznali da bez tih temeljnih vrijednsoti koje su važne za partnerske odnose neće biti niti dobrog seksualnog odnosa", rekla je. 

>> Prvi seks: odgovori na njegova pitanja >>

Savjet da si možda odmah skratite muke. Tražite li vezu na duge staze u krevetu, iziđite iz njega i potražite u svome partnerru i neke druge kvalitete. 


01.08.2021. 20:41:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    01.08.2021. 23:22
    Meni je ne mgu bez sexa
Novi komentar
nužno
nužno