« Žene
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
UGODNO S KORISNIM

Izgubite 48.000 kalorija godišnje samo uz šoping

Upravo toliko kalorija potroši prosječna žena godišnje samo obilazeći dućane

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dreamstime)
Više o

šoping

,

kalorije

,

vježba

,

trening

Najnovija studija otkrila je da žene godišnje 132 puta idu u šoping, što vremenski iznosi 159 sati i 56 minuta hoda brzim tempom. Istraživači su otkrili da se na taj način troši oko 5 kalorija po minuti, što je ukupno 47.700 kalorija tijekom 12 mjeseci.

Anketu koja je obuhvatila 3000 žena provela je kompanija Skinny Cow. ˝Žene vole kupovati, stoga nema boljeg načina dolaska u formu od siječanjskih rasprodaja. Ako žene odluče provesti u šopingu dva sata umjesto jedan, mogu utrošak kalorija udvostručiti do zapanjujućih 8000 mjesečno, samo preko kupovanja˝, objašnjava glasnogovornica kompanije.

Istraživanje je otkrilo da žene mjesečno 11 puta idu u šoping. Dva puta kako bi kupile odjeću, pet puta poradi hrane, te četiri puta za raznorazne sitnice. Dvije trećine izjavio je kako rijetko ležerno obilaze trgovine, i radije preferiraju sve obaviti što je brže moguće. Skoro 7 od 10 priznalo je kako se nakon šopinga osjećaju iscrpljeno, a 6 od 10 smatra ovu aktivnost odličnom vježbom.

Anketa je također pokazala da žene vježbaju oko 4 puta mjesečno, a najdraži im je odlazak u teretanu, na plivanje ili timski sportovi. Svaki trening u prosjeku traje 52 minute, što je mjesečno samo 3,5 sati. 52 posto priznalo je kako su umornije nakon šopinga nego nakon treninga.

14.01.2010. 16:43:04
Novi komentar
nužno
nužno