« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Hrana koju uvijek jedemo - pogrešno

Količina nutrijenata koju uzimamo iz hrane uvelike ovisi o načinu kako određene namirnice pripremamo i s čim ih kombiniramo

Kivi bi trebalo jesti s korom
Kivi bi trebalo jesti s korom (Arhiva)
Više o

hrana

,

namirnice

,

nutrijenti

,

savjeti

Vjerojatno mislite da znate kako se jede? U većini slučajeva to je istina, no postoje neke namirnice koje uporno pogrešno koristimo, preciznije, jedemo ih na način koji ne iskorištava sve nutrijente koje nam nude.

Naime, količina nutrijenata koju uzimamo iz hrane uvelike ovisi o načinu kako određene namirnice pripremamo i s čim ih kombiniramo.

Stoga, donosimo vam 5 namirnica koje najčešće jedemo na progrešan način:

Brokula - najčešće koristimo samo cvjetiće na vrhu, a ostatak bacamo. Pogađate, to je potpuno pogrešno, jer primjerice peteljke sadrže više kalcija i vitamina C, a najzdraviji dio brokule su - listovi.

Cimet - dodajte ga isključivo u deserte jer će pomoći uravnotežiti razine šećera u krvi.

Kivi - sjajan izvor vlakana, kalija, omega-3 masnih kiselina i vitamina C koji smanjuje rizik od glavobolja, moždanog udara i srčanih bolesti, a uz to i snižava stres. Obično ga ogulimo i pojedemo, no zapravo je to pogrešno - dlačice na kori su prepune antioksidansa i spojeva koji štite od alergija, raka i upala.

Meso s roštilja - roštiljanje stvara kemijsku reakciju u kojoj se šećeri vežu za bjelančevine i dolazi do procesa glikolizacije, stvaranja viška šećera. Stoga, samo lagano s mesom.

Obrano mlijeko - jednostavno ga izbjegavajte, jer je iz njega uklonjeno apsolutno sve što mlijeko daje organizmu, od masnoća do minerala i vitamina. Obična bijela vodica, zapravo.

15.08.2016. 09:02:00
Novi komentar
nužno
nužno