« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Hrana koja će vam smanjiti apetit

Glad je najveći neprijatelj svake dijete, pa evo nekoliko savjeta kako u prehranu uvesti plodove koji će vam smanjiti apetit

Obični kuhani krumpir ima vrlo malo kalorija
Obični kuhani krumpir ima vrlo malo kalorija (Shutterstock)
Više o

hrana

,

mlijeko

,

češnjak

,

cimet

,

apetit

,

jaja

,

feferoni

,

juha

,

smanjivanje apetita

Dijeta nas čini gladnima ako nismo odabrali pravu, kažu nutricionisti, no ako i dalje mislite da ćete pomoću nje dostići željenu kilažu, morat ćete uvrstiti ove namirnice u nju kako bi vam smanjile apetit.

Jedan od razloga zašto se mediteranska prehrana smatra najzdravijom je i češnjak sa svojim antiupalnim i antibakterijskim karakteristikama, no on radi još jednu, vrlo važnu stvar - mozgu šalje informacije da smo siti. Jedemo manje, apetit nam ne raste unatoč manjoj količini pojedene hrane, mršavimo bez muka i zavijanja u trbuhu. Jednostavno.

Pokušajte ukombinirati cimet u obroke, naročito večernje, jer osim što će pomoći vašem tijelu da sagori više masnoća, kontrolirat će glad i nećete morati pojesti onaj kasnovečernji obrok viška. 

Na salate obavezno stavite sitno nasjeckane ljute papričice, jer i one imaju dvostruku ulogu kao i cimet - potiču izgaranje masti i kontroliraju osjećaj sitosti. 

Kuhana jaja za doručak duže će vas držati sitim svojim proteinima, pa nećete morati grickati nešto cijelo jutro, a prije ručka obavezno pojedite juhu koja će vam pomoći da pojedete manje za glavno jelo.

Krumpir je, ma što vam govorili o njemu, zapravo dijetna namirnica jer, ako ga jedete bez dodataka poput maslaca ili mlijeka, ima vrlo malo kalorija. Kako je prilično zasitan i dugo se zadržava u probavi, nećete osjećati glad. 

Jabuke su pune pektina koji će produžiti osjećaj sitosti, a ostali sastojci će vam vratiti vitamine i minerale koji vam nedostaju.

Ako i nakon svega osjetite glad, slobodno napravite kokice. Bez svih onih dodataka koje na njih stavljaju u kinima, možete ih pojesti koliko god želite i kad god želite.

25.01.2014. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno