« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
OSLOBAĐANJE

Gola joga - odlična vježba za prihvaćanje vlastitog tijela

Gola joga u pokretima nije drukčija od klasične, ali bez odjeće ona postaje idealna vježba za dublju povezanost s vlastitim tijelom

Gola joga
Gola joga (Shutterstock)
Više o

joga

,

tjelovježba

,

vježbanje

,

yoga

,

lijek za tjeskobu

Gola joga, da odmah na početku napomenemo, nema nikakve veze sa seksom. Najjednostavnije rečeno, to je vrsta joge koja se prakticira bez odjeće. Sve je popularnija na zapadu, iako je donedavno prakticirana samo u Indiji. Filozofija gole joge je slavlje ljudskog tijela, to je put do dublje povezanosti sa samim sobom.

U smislu koraka vježbanja, gola joga nije puno drugačija od one ''obične'', ali produbljuje intiman odnos prema vlastitom tijelu. Ritual gole joge idealno je sredstvo za izražavanje tjelesnosti bez stida i srama, bez razmišljanja kako izgledamo ili što imamo na sebi.

>> Jogom protiv napadaja gladi

Sat gole joge započinje vježbama disanja za opuštanje tijela, a nakon toga se svlačite do gola i počinjete vježbati. Iako ne trebate biti stručnjak za jogu, poželjno je da znate barem osnove. Sat obično završava zajedničkom meditacijom uz opuštajuću glazbu.

Gola joga sve je popularnija u SAD-u i zapadnoj Europi, a prakticiraju je i muškarci i žene (naravno, u odvojenim grupama). Mnoge koji prakticiraju golu jogu oduševljava što ih ona uči da zaborave na nevažne stvari, osjećaju se slobodnije, a u pokretima ih ne sputava odjeća.

05.09.2010. 19:00:00
Novi komentar
nužno
nužno