« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana
SAVJETI

Dvije stvari koje sprječavaju skidanje kilograma

Recimo, voće koje se pojede odmah nakon obroka neće se pravilno probaviti, što znači da se hranjive tvari u voću neće apsorbirati u tijelu

Kako doći do ovoga?
Kako doći do ovoga? (Arhiva)
Više o

voće

,

problemi

,

mršavljenje

,

spavanje nakon ručka

Kad imate probleme s viškom kilograma zna koliko je teško smršavjeti i da to zahtijeva mnogo truda, motivacije, discipline, ali i odricanja. Kako objašnjavaju dijetetičari, određene greške nakon jela mogu dodatno usporiti mršavljenje pa cijeli proces može biti još teži.

Jedna od tih grešaka je odlazak u krevet odmah nakon jela. Naime, to može izazvati nelagodu u trbuhu i dovesti do nadutosti. Isto tako, jedenje kasno navečer također može uzrokovati poteškoće sa spavanjem, poremetiti ciklus spavanja, ali i sabotirati mršavljenje. Stručnjaci savjetuju kako je preporučljivo napraviti razmak od najmanje dva sata između večere i spavanja.

Druga greška koju većina ljudi radi odnosi se na jedenje voća odmah nakon glavnog jela. Prema studijama, itekako je zdravo konzumirati voće između obroka, ali u razmaku od najmanje sat vremena.

Voće koje se pojede odmah nakon obroka neće se pravilno probaviti, što znači da se hranjive tvari u voću neće apsorbirati u tijelu. Dakle, jedenje voća nakon obroka neće biti korisno za zdravlje, a može dovesti i do debljanja.

Sve u svemu, naučite te dvije stvari i pazite na njih, mršavljenje će biti bitno lakše...

23.09.2023. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno