« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 mjeseci i 8 dana
EH, DA...

Doručak može biti koban za zdravlje

Ove se namirnice najčešće reklamiraju kao iznimno zdrave, ali u sebi zapravo sadrže velike količine dodatnih i rafiniranih šećera

Hmmm
Hmmm (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

doručak

Prevelik unos šećera nije nimalo zdrav. Kako donosi Healthline, dijetetičari objašnjavaju kako bi muškarci dnevno smjeli unositi do 36 grama šećera, a žene tek 24 grama. Mnogi ljudi svejedno pretjeraju s unosom šećera, i to najčešće potpuno nesvjesno.

Naime, mnoge namirnice za koje to nikada ne bismo rekli sadrže velike količine šećera i samim time uzrokuju neželjeno debljanje kod onih koji ih redovito konzumiraju.

Recimo, tu su na prvom mjestu raznorazni preljevi za salate koje su po definiciji loše za vas, baš kao i energentska pića i ketchup. 

No, možda bi se iznenadili kad vam kažemo da su loši za vas i niskokalorični jogurti ili gotovi smoothieji, ali većina zna da se tu radi o definitivnom višku šećera. 

Ali, kad je u pitanju sušeno voće i maslac od kikirikija, to je stvarno iznenađenje za veliku većinu ljudi. O čemu se tu zapravo radi? Kako objašnjavaju dijetetičari, ove se namirnice najčešće reklamiraju kao iznimno zdrave, ali u sebi zapravo sadrže velike količine dodatnih i rafiniranih šećera s kojima ne bismo smjeli pretjerivati.

Naime, mnoga istraživanja pokazala su da povećani unos šećera može dovesti do pretilosti, povećanog rizika od dijabetesa, moždanog udara, bolesti srca i krvožilnog sustava te povišenog kolesterola.

Dakle, pazite što jedete, već od ranog jutra.

08.08.2023. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    08.08.2023. 09:37
    samo lagano ujutro
  2. avatar
    armando
    08.08.2023. 09:37
    samo lagano ujutro
Novi komentar
nužno
nužno