« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina
POJEDITE NEŠTO

Doručak dokazano skida kilograme

Redovit doručak ima više korisnih učinaka na probavu, a jedan od glavnih je - sagorijevanje više kalorija od ljudi koji ne doručkuju

Ne preskačite doručak
Ne preskačite doručak (Arhiva)
Više o

doručak

,

kalorije

,

sagorijevanje kalorija

,

šećer u krvi

Doručak omogućuje sagorijevanje više kalorija i kvalitetniju kontrolu šećera u krvi, pokazalo je istraživanje Sveučilišta u Bathu. Ispitanici su bili podijeljeni u dvije grupe i šest tjedana su promatrani učinci redovitog jutarnjeg obroka u odnosu na njegovo preskakanje.

>> Što bi trebali jesti za doručak >>

Oni koji su preskakali doručak nisu jeli sve do podne, dok je druga skupina pojela 700 kalorija do 11 sati, pola od toga unutar dva sata od buđenja.

>> Najzdraviji doručak po mišljenju stručnjaka >>

Grupa koja je doručkovala nije imala ništa manju želju za grickalicama i većim obrocima tijekom dana, kako se inače misli, no imali su i više energije i bili su bitno aktivniji u jutarnjim satima. Kako je odmicao dan, kontrola razine šećera u krvi kod njih je bila bolja nego kod onih koji su s jelom počeli u podne. 

>> Dijeta velikog doručka topi kilograme >>

Tajna doručka je, zaključili su znanstvenici, u pojačanom kretanju onih koji redovito jedu ujutro što se odražava na gubitak kilograma, dok su oni koji preskaču doručak bitno neaktivniji sve dok ne pojedu nešto.

Stoga, prvo doručak, pa onda u šetnju!

07.06.2014. 09:45:00
Novi komentar
nužno
nužno