« Seks
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
HE HE

Dobar san jednako dobar seks - i obrnuto

Dobar seksualni susret otpušta hormone u tijelu koji pomažu kod boljeg sna koji utječe da se osjećate bolje

Dobar seks će vas uspavati, a dobar san - napaliti
Dobar seks će vas uspavati, a dobar san - napaliti (iStock)
Više o

seks

,

san

,

dobar san

,

dobar seks

Dobar san je osnova za mnogo toga - od dobrog raspoloženja do dobrog zdravlja, pa je valjda jasno da ga treba imati u dovoljnim količinama. S druge strane, jednako dobar učinak na zdravlje ima i seks, pa nije ni čudo da su te dvije stvari povezane...

Stoga, sljedeći put kada ne možete zaspati, okrećete se po krevetu i tražite lijek za nesanicu, prije nego što dođete do melatonina ili knjige, razmislite o seksu.

Prema nekim istraživanjima, seks može pomoći da dođete do dobrog sna. Nedavno je dr. Laurie Mintz napisala članak o seksu i spavanju za Sveučilište Florida. U članku je istaknula da jedna od tri odrasla osoba u Americi ne spava dovoljno, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), te da su ljudi zabrinuti zbog svog seksualnog života.

Dobar san povećava seksualnu želju

Navela je nalaze iz članka "Prevalencija i čimbenici rizika seksualne disfunkcije kod muškaraca i žena" u Current Psychiatry Reportsu, u kojemu je navedeno da neka vrsta  seksualne disfunkcije utječe na oko 43% žena i 31% muškaraca. Nadalje, žene češće imaju problema sa snom od muškaraca, prema National Sleep Foundation.

"Seks i san jako su povezani. Dobar seksualni 'susret' otpušta hormone u tijelu koji pomažu kod boljeg sna koji utječe da se osjećate bolje. Zbog manjka sna bit ćete preumorni i bez volje za seks, a postoje i dokazi da je nedostatak sna jedan od faktora besanih noći", rekla je dr. Mintz za Bustle

Nagalsila je i da dobar san povećava seksualnu želju. "Rezultati nedavne studije, objavljene u The Journal of Sexual Medicine, upućuju na činjenicu da što više žene spavaju, imaju veću želju za seks sljedeći dan. Samo jedan dodatni sat spavanja može dovesti do povećanja seksualne želje za čak 14 posto".

Znači, seks i san su povezani i možda bez dobrog sna nema dobrog seksa... nije loše isprobavati je li to tako.

07.09.2018. 21:34:00
Novi komentar
nužno
nužno