« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 16 dana i 17 sati
SAVJETI

Četiri ugljikohidrata koja doprinose mršavljenju

Nisu svi ugljikohidrati jednaki; izbjegavanje prerađenih ugljikohidrata i odabir zdravih, cjelovitih žitarica uvijek je najbolja opcija

Evo, može ovo?!
Evo, može ovo?! (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

ugljikohidrati

Iako se u svijetu dijeta ugljikohidrati često demoniziraju, iznimno je važno uključivati ih u svoje obroke ako želimo nahraniti svoje tijelo i održati ga zdravim. Naravno, nisu svi ugljikohidrati jednaki; izbjegavanje prerađenih ugljikohidrata i odabir zdravih, cjelovitih žitarica uvijek je najbolja opcija.

Dijetetičarke i nutricionistice, Kelly Costa i Alyssa Pacheco, otkrile su koje zdrave ugljikohidrate možemo dodati svojim obrocima ako pokušavamo smršaviti.

Bobičasto voće - iako se bobičasto voće obično ne smatra uobičajenim izvorom ugljikohidrata, Pacheco ga smatra vrhunskim izborom zdravih ugljikohidrata za osobe s inzulinskom rezistencijom. "Bobičasto voće prepuno je vlakana i antioksidansa, što ga čini moćnim saveznikom u promicanju optimalne kontrole šećera u krvi", istaknula je. Bilo da ga dodajemo u zdjelu jogurta ili u smoothie, posipamo po zobenim pahuljicama ili uživamo u njemu kao samostalnoj užini uz šaku indijskih oraščića, bobičasto voće nudi ukusno i hranjivo rješenje za zadovoljenje naših žudnji, dok podržava naše zdravstvene ciljeve.

Cjelovite zobene pahuljice - prema Costi, jedenje cjelovitih zobenih pahuljica izvrstan je način za održavanje stabilne razine šećera u krvi i mršavljenje. "Cjelovite zobene pahuljice odlična su opcija žitarica koje se polako probavljaju i stoga osiguravaju postepeno oslobađanje glukoze u krvotok, pomažući stabilizirati šećer u krvi", objašnjava ona. 

Kruh od proklijalih žitarica - mnoge vrste kruha, poput bijelog kruha, donose ozbiljne zdravstvene posljedice ako se pretjerano konzumiraju. Međutim, kruh od proklijalih žitarica je iznimka. Costa hvali ovaj kruh, osobito kada se radi o šećeru u krvi i gubitku težine. Kruh od proklijalih žitarica s avokadom odlična je opcija za bilo koji obrok. Ta kombinacija pruža savršenu ravnotežu složenih ugljikohidrata, zdravih masti i vlakana, promičući stabilne razine šećera u krvi i pomažući u upravljanju težinom", rekla je za SheFinds.

Kvinoja - kvinoja, koja se smatra superhranom, ističe se kao fantastična opcija zdravih ugljikohidrata. Pacheco ističe: "Ova cjelovita žitarica je dobar izvor vlakana i proteina za optimalnu kontrolu šećera u krvi." Osim vlakana, kvinoja je izvrstan izvor proteina te sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina. Protein je poznat po svojoj ulozi u promicanju sitosti i očuvanju mišićne mase tijekom mršavljenja. Uključivanjem kvinoje u obroke, možemo poboljšati ukupni unos proteina, što pomaže u održavanju zdravog metabolizma i podržava mršavljenje. Svestranost kvinoje čini je fantastičnim izborom za konzumaciju tijekom dana.

Dakle, znate što vam je činiti...

07.10.2024. 08:28:00
Novi komentar
nužno
nužno