« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
MLJAC

Brz, ukusan i zdrav doručak

Bez doručka, glad ćete najvjerojatnije utažiti nekom brzom hranom ili preturanjem po hladnjaku, što u svakom slučaju nije dobro za vas.

Ne propuštajte doručak!
Ne propuštajte doručak! (Shutterstock)
Više o

doručak

,

savjeti

,

zdrav doručak

Doručak se ne bi smio preskakati jer će vam ubrzo ponestati energije, a glad ćete najvjerojatnije utažiti nekom brzom hranom ili preturanjem po hladnjaku, što u svakom slučaju nije dobro za vas.

Stoga, evo tri savjeta za brz i jednostavan doručak koji je zdrav, ne treba se posebno pripremati i zadovoljit će vaš jutarnji apetit, da ne spominjemo toliko potrebno punjenje energijom za ostatak jutra.

Banane - najbolji su izvor otpornog škroba, zdravog ugljikohidrat koji dugo drži osjećaj sitosti. Za idealan jednostavni doručak pripremite frape od banane. Dovoljno ih je oguliti i ubaciti ih u mikser zajedno s mlijekom i šećerom i zatim ih nakratko rashladiti u hladnjaku. Banane sadrže i kalij koji pomaže u snižavanju krvnog tlaka, a posebno pogoduje osobama koje pate od hipertenzije. 

Integralne žitarice - potrebno je odabrati one koje sadrže vlakna i proteine jer ćete tako duže ostati siti. Jedna od najzdravijih žitarica je zob. Zobenu kašu (od zobenih pahuljica) možete pripremiti s toplim mlijekom ili jogurtom. Ako vam se okus ne sviđa u potpunosti, slobodno ubacite kockicu tamne čokolade. Vaš će brzo pripremljen doručak tako biti još zdraviji, jer tamna čokolada poboljšava protok krvi i smanjuje razinu kolesterola.

Jaja - i nutricionisti se slažu da su jaja jedan od najkorisnijih prehrambenih proizvoda. Mogu se pripremiti na bezbroj načina, a najjednostavniji je 3-minutno kuhanje. Dok kuhate, napravite laganu salatu i doručak je gotov.

Dobar tek!

29.04.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno