Bijeli kruh je ipak zdrav?
Bijeli je kruh anatemiziran godinama, no na kraju ispada da u ozbiljnim istraživanjima ne mogu nai ništa protiv njega
Bijeli kruh uvijek je na vrhu popisa hrane koju treba izbjegavati u bilo kojoj varijanti, no izgleda da su se nutricionisti preračunali otpisavši ga kao namirnicu kojoj se pripisuje uzrokovanje pretilosti, nadutosti i alergije na gluten.
Hranjive tvari koje su sadržane u bijelom kruhu desetljećima su zanemarivane, no sad se više njihov koristan utjecaj na ljudski organizam više ne može zaboraviti.
Bijeli kruh sadrži cijeli niz vitamina i minerala nužno potrebnih ljudskom tijelu, a kako se pokazalo da, unatoč velikoj potrošnji istog, alergije na gluten nisu u porastu, očito je da se radilo o nepotvrđenoj glasini.
Prema istraživačima, upravo bi zdravstveni djelatnici trebali objasniti pacijentima sve prednosti i mane bijelog kruha i da bijeli kruh nije odgovoran za debljinu nacija.
Novi komentar