« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
ZNANSTVENA STUDIJA

Alergijski dermatitis može uzrokovati impotenciju

Muškarci koji imaju ili su u prošlosti patili od alergijskog dermatitisa mogu imati veće izglede za erektilnu disfunkciju

Fotografija vijesti
Više o

zdravlje

,

muškarci

,

erektilna disfunkcija

,

impotencija

,

alergija

,

kožna infekcija

,

alergijski dermatitis

Muškarci koji pate od atopijskog odnosno alergijskog dermatitisa mogli bi imati veće izglede za erektilnu disfunkciju od ostalih muškaraca, pokazalo je tajvansko istraživanje čiji autori ipak ističu da je potrebno više istraživanja kako bi se nedvojbeno utvrdila veza dermatitisa i impotencije, javlja Hina.

Istraživanjem je bilo obuhvaćeno nekoliko tisuća muškaraca s problemom potencije i znanstvenici su utvrdili da je 11 posto muškaraca s erektilnom disfunkcijom imalo prije toga postavljenu dijagnozu alergijskog dermatitisa. S druge strane manje od sedam posto muškaraca bez problema s potencijom patilo je od alergijskog dermatitisa.

Rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Journal of Sexual Medicine.

"Postojala je veza između erektilne disfunkcije i ranijeg atopijskog dermatitisa", napisao je voditelj istraživanja Shiu-Dong Chung sa Taipei Medical University. "Preporučuju se daljnja istraživanja kako bi se potvrdili ovi rezultati te razjasnili mehanizmi veze", dodao je.

Od ranije je poznato da su neka kronična stanja poput bolesti srca i dijabetesa povezani s većim rizikom impotencije a stručnjaci uzroke pronalaze u problemima s krvnim žilama i živcima. Znanstvenici smatraju da moguća veza kožne bolesti i impotencije leži u upalnim promjenama koje prate dermatitis a mogu utjecati i na krvne žile.

09.02.2012. 15:45:35
Novi komentar
nužno
nužno