« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
LJEPOTA

Muškarci sa zdravim tenom su seksualno privlačniji

Unatoč uvriježenom mišljenju muško lice s izraženim jagodicama, gustim obrvama, izduženom bradom s jakom čeljusti ženama je manje privlačno od zdravog tena

Fotografija vijesti
Više o

crte lica

,

seksualna privlačnost

,

muškarci i žene

,

zdrava koža

,

zdravi ten

Izgleda da u igri privlačnosti lijepa koža ima presudnu ulogu, odnosno ženama su muškarci sa zdravom bojom kože privlačniji od momaka s izraženim, grubim crtama lica, piše Live Science.

Ovo novo saznanje se drastično razlikuje od prijašnjeg vjerovanja da žene, pogotovo za vrijeme ovulacije, privlače muškarci s izraženim jagodicama, gustim obrvama, izduženom bradom s jakom čeljusti. Znanstvenici su sugerirali da žene instinktivno biraju muškarce s izraženim crtama lica jer one pokazuju njihovo dobro zdravlje koje, pak, mogu prenijeti na svoje potomstvo.

No, novo istraživanje je osporilo prošle studije.

Naime, znanstvenici pod vodstvom dr. Iana Stephena, psihologa sa Sveučilišta Nottingham iz Malezije, testirali su svoju teoriju pokazavši djevojkama fotografije lica 75 muškaraca i rezultati su pokazali  da izgled nije toliko bitan koliko zdravi „zlatni" ten koji nastaje zbog beta karotena, pigmenta iz voća i povrća, odnosno superhrane koja potiče zdravlje i plodnost.

"Naša studija pokazuje da je zdravlje najbolji način da muškarci izgledaju privlačno, a zdravi ten se može postići prehranom koja je bazirana na voću i povrću", smatra dr. Ian Stephen, voditelj istraživanja. 

12.02.2012. 12:12:53
Novi komentar
nužno
nužno