« Život
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
BAŠ TAKO

8 koraka za poboljšanje raspoloženja

Mnogi ljudi cijeli život pokušavaju otkriti što je to zapravo sreća i kako biti sretan.

Razvedrite se!
Razvedrite se! (Pixabay)
Više o

dobro raspoloženje

,

savjeti

,

raspoloženje

Neki ključ za sretan život ne uspijevaju pronaći unatoč novcu, obrazovanju ili svim postignućima.

Ako se često uspoređujete s drugima, čiji život vam djeluje kao sretniji ili ispunjeniji, sljedećih nekoliko koraka mogli bi vam dobro doći. Načini za postizanje sreće na dohvat su vam ruke, a svaki od njih toliko je jednostavan da će vas natjerati da se nasmijete.

1. Slušajte živu glazbu

Namjerno slušanje življe i veselije glazbe uvijek ima pozitivan učinak na nas. Glazba i riječi pjesama ostaju nam u podsvijesti nakon slušanja i djeluju na naše raspoloženje. Ako slušamo samo melankoličnu muziku, takvo će nas raspoloženje pratiti cijeloga dana.

2. Pripazite na način koji hodate

Vjerovali ili ne, ako hodate kao da ste sretni, tako ćete se i osjećati. Držite glavu uspravno, nemojte se držati pogrbljeno i unesite malo ritma u korak. Dakako, ne pretjerujte u tome, no izbjegavajte gledanje u pod i skrivanje od tuđih pogleda.

3. Smijte se

Prisilite se na osmijeh. To zaista pali. Nekoliko puta dnevno namjerno se nasmijte, jer vaš mozak smijanje procesira kao znak sreće, nakon čega tijelo počinje lučiti više hormona sreće i manje onih koji uzrokuju stres.

4. Pripazite na odabir boja
Boje djeluju na raspoloženje. Crna potiče melankoliju, crvena srditost, a zelena mirnoću. Ako se osjećate posebno nervozno, odaberite boju koja će pozitivno utjecati na vaše raspoloženje.

5. Mazite se s kućnim ljubimcima

Ljubimci su izvor utjehe, podrške i odanosti. Uvijek odgovaraju na pozitivan način i prihvaćaju našu pažnju, što na nas djeluje pozitivno, pogotovo ako nam je potrebno nešto što će nam u kratkom roku popraviti raspoloženje. Kad mačka zaprede ili pas zamaše repom, rijetko tko može ostati bijesan ili nervozan.

6. Odaberite najbolji miris za vas

Svi znamo koliko iritantno može biti kada cijeli dan moramo njušiti naporan miris nekog parfema, zagorenog tosta ili znojnog kolege. Ukratko, mirisi su važni. Odaberite parfem koji će vas umirivati i neće vam skretati pažnju tijekom dana. Neki mirisi također potiču našu kreativnost i umanjuju stres. Nije naodmet raspitati se o tome.

7. Vježbajte

Deset minuta vježbanja dnevno može drastično popraviti naše raspoloženje. Ne trebate biti maratonac ili osvajati nagrade, dovoljno je da se pokrenete.

8. Prihvatite sebe

Znamo da trava u susjedovom dvorištu uvijek izgleda zelenije, ali jedini travnjak koji vi možete popraviti je vaš vlastiti. Međutim, nećete ulagati u nešto što ne volite.
Najprije morate zavoljeti i prihvatiti sebe onakvima kakvi jeste, da biste mirno mogli početi raditi na svakoj promjeni koju želite postići.
Vježbajte prihvaćanje sebe samih na svakodnevnoj bazi. Pogledajte u ogledalo i nasmijte se, počastite se nečim lijepim i prestanite se kritizirati. I ono najvažnije, prestanite se uspoređivati s drugima jer vi niste oni.

Piše: Andrea Holi
12.04.2018. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno