« Život
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
HMMM...

Jedinci su skloniji nevjeri od osoba koje imaju barem jednog brata ili sestru

Smatra se da su jedinci usamljeni u djetinjstvu, pa u odrasloj dobi pokušavaju nadoknaditi taj osjećaj.

Nije lako, definitivno
Nije lako, definitivno (Pixabay)
Više o

prevara

,

nevjera

,

srednja djeca

Svi smo već vjerojatno čuli o karakternim osobinama djece jedinaca. Mnoga istraživanja bavila su se pitanjem razlike između njihovog karaktera i ljudi koji su odrasli s braćom i sestrama, a obično se uvijek dolazilo do zaključka da su jedinci sebični ili razmaženi i da im je konstantno potrebna pažnja.

Ni ovo im istraživanje neće ići u korist. Naime, dokazano je da jedinci češće varaju svoje partnere. Istraživanje je provela stranica Illicit Encounters, koja pruža usluge povezivanja partnera koji traže osobu s kojom bi počinili nevjeru. Slično istraživanje s istim rezultatima provedeno je i 2015. godine na 43 000 ispitanika.

Većina korisnika Illicit Encountersa (34%) su jedinci, 28% članova su prvorođenci, a 23% njih su najmlađe rođena djeca u obitelji.

Oni obično „zanemarivani", srednje rođeni među braćom, očigledno su i najvjerniji - među klijentelom spomenute stranice ima ih samo 15%.

U Illicit Encountersu, gdje se viđaju različiti slučajevi bračne nevjere, polaze od pretpostavke da jedinci varaju jer im je potrebna pažnja.

Njihov glasnogovornik, Christian Grant, tu tvrdnju argumentira činjenicom da su jedinci usamljeni u djetinjstvu, pa u odrasloj dobi pokušavaju nadoknaditi taj osjećaj.

Ako se nađu u vezi u kojoj su dulje vrijeme odvojeni od partnera, javljaju se podsvjesna sjećanja da nekadašnju usamljenost što ih potiče da popune prazninu - a to često čine tražeći drugu osobu.

Nasuprot njima nalaze se srednja djeca. Tijekom odrastanja, oni su stalno okruženi mlađom i starijom braćom pa nemaju stalnu potrebu za time da se osjećaju okruženi pažnjom zbog čega ih periodi odvojenosti od partnera ne potiču na potragu za nadomještavanjem tih potreba.

Piše: Andrea Holi
11.04.2018. 21:33:00
Novi komentar
nužno
nužno