« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
SAVJETI

7 namirnica koje vas hidriraju

Prepuno vitamina, određeno voće i povrće može vam uvelike olakšati pravilnu hidrataciju u vrelim ljetnim danima

Ananas je odličan izbor
Ananas je odličan izbor (Arhiva)
Više o

namirnice

,

hidracija tijela

Vrućina utječe na apetit, ali postoje namirnice koje vammogu pomoći u najtoplijim danima ljeta. Donosimo vam listu hrane koja će vam pomoći da ne budete žedni, jer uz nju nećete morati brinuti jeste li unijeli dovoljno vode u organizam.

Prepuno vitamina, određeno voće i povrće može vam uvelike olakšati pravilnu hidrataciju u vrelim ljetnim danima.

Ananas - čudesno voće! Ne samo da vas neće ostaviti žednima, već će vas zaštititi i od mnogih zdravstvenih problema. Jedite ga s povjerenjem.

Kruške - uz sladak, fin i osvježavajuć okus, kruške sadrže i zdrava vlakna i mnoštvo vode. Uglavnom, imaju sve što vam treba da budete u top formi.

Lubenica - u njenom sastavu nalazimo 92 posto vode. No, to nipošto nije sve. Kalcij, magnezij, kalij i natrij su sastojci koji ovu namirnicu čine poželjnom i idealnom za vruće dane.

Patlidžan - ima sve odlike zdrave hrane: mnoštvo vlakana i vode, i malo kalorija. Dodajte ih svojoj ljetnoj prehrani, obavezno.

Svježi krastavci - čak 90 posto svježih krastavaca čini voda, pa su idealni za svaki dan. Sadrže vlakna i vitamin C, a smanjuju i znojenje. Ubacite ih u svoj dnevni meni, i vrlo brzo ćete uočiti poboljšanja u svojem organizmu.

Tikvice - ako su rajčice i krastavci prepuni vode, što tek onda reći za tikvice u čijem je sastavu čak 95 posto vode! Uz to dodajte bogatstvo vitamina A i C i kalija, i eto vam odgovora zašto ih treba jesti u velikim količinama.

Umak od rajčica - kao i krastavci, rajčice također sadrže visoki postotak vode te malo kalorija. Umak od rajčica idealan je za ljetne dane, a možete staviti na razne tjestenine i pizze.

30.06.2019. 13:31:00
Novi komentar
nužno
nužno