« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
KRENITE!

6 savjeta za vitak struk do ljeta

Taman krenete kako treba, onda dođe Uskrs i kilogrami se vrate, pa nakon toga nastupi apatija jer, eto, ne može se... ali ne mora biti tako

Vitak struk je dostižan
Vitak struk je dostižan (Shutterstock)
Više o

alkohol

,

voda

,

sol

,

vježbe

,

vitak struk

,

ciljane vježbe

,

kružni trening

Vitak struk do ljeta mantra je koja se ponavlja svakog proljeća, ali većini ljudi to ipak ne polazi za rukom - taman krenu kako treba, onda dođe Uskrs i kilogrami se vrate, pa nakon toga nastupi apatija jer, eto, ne može se...

Nije istina, naravno! Naročito ako slijedite ovih 6 savjeta koje smo pripremili kako bi vam olakšali napore...

Ciljane vježbe - naravno, radi se o vježbama za trbuh: tri puta tjedno radite trbušnjake i podižite noge: tri seta od 20 ponavljanja trebalo bi biti dovoljno. Također, ubacite i vježbu plank (daska) držeći svoje tijelo u uzdignutom položaju na koljenima 30 do 60 sekundi. 

Izbacite alkohol - zbog alkohola se vaš trbuh može činiti napuhnut. Kako bi došli do savršene figure i ravnog trbuha za samo sedam dana, u potpunosti izbacite alkohol.

Izbjegavajte sol - kako bi smanjili zadržavanje vode, smanjite unos soli. Začinite hranu s drugim začinima i biljem.

Kružni trening - tri puta tjedno i sagorjet ćete masti, a ujedno i izgraiti mišiće, pa evo naputka: u jednom setu 15 puta ponovite iskorak, sklekove i zgibove. Ne morate ići u teretanu, parkić ispred zgrade će biti dovoljan. Poslije svake vježbe skačite preko užeta jednu minutu.  Po treningu ćete izgubiti oko 500 do 600 kalorija.

Puno vode - voda izbacuje toksine iz tijela, što će vam pomoći i kod ravnog trbuha, ali i kod sjaja kože. Pijenje vode ne znači da morate popiti 20 litara vode dnevno, već i zdrava pića poput zelenog čaja bogatog antioksidansima i svježe cijeđene sokove. 

Zdrava prehrana - vrlo je važno paziti što unosite u svoje tijelo ako želite vidjeti promjenu. Voće, povrće, integralni kruh, piletina, govedina, riba i nemasni mliječni proizvodi trebali bi zamijeniti procesiranu hranu punu šećera.

Eto, i to je to... možda zvuči teško, ali nije, vjerujte...

06.04.2017. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno