« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana
SAVJETI

5 vježbi za jesen

Iako jesen sa sobom donosi i niže temperature, vrijeme je i dalje kao stvoreno za aktivnosti na otvorenom

Mogli bi više hodati, recimo...
Mogli bi više hodati, recimo... (Arhiva)
Više o

bicikliranje

,

trčanje

,

hodanje

,

jesen

,

aktivnosti

Ako niste ljubitelji teretane i općenito treninga u zatvorenom prostoru, onda vas sigurno zanima popis aktivosti s kojima možete topiti kalorije na otvorenom cijelu jesen.

Ne radi se ovdje o nikakvim novim aktivnostima, ali uvijek je dobro podsjetiti se kako sve možete provoditi vrijeme vani i činiti dobro za svoje zdravlje i tijelo.

Aktivnosti s kojima možete topiti kalorije cijelu jesen su:

Bicikliranje - ako vam se ne šeta, bicikliranje je još jedna aktivnost u kojoj možete uživati tijekom jeseni. Uz malo vašeg truda, u sat vremena možete sagorjeti pristojan broj kalorija.

Hodanje - hodanje je jednostavna aktivnost koja ima cijeli niz dobrobiti za zdravlje. Možete šetati po kvartu, lokalnom parku, nasipu... Bitno je samo pokrenuti se. Kako biste bili sigurni da ćete odraditi šetnju, možete već ujutro dogovoriti s partnerom, prijateljima, djecom... zajedničku šetnju u nekom trenutku dana.

Planinarenje - planinaranje možda nije izvedivo svaki dan, ali vikende možete rezervirati za odlazak u brda. Samo jedan sat trekkinga, koji je mješavina pješačenja i planirarenja, može sagorjeti preko 500 kalorija, ovisno o težini uspona i težini rusaka kojeg nosite.

Trčanje - već i pet minuta trčanja dnevno može bitno pridonijeti vašem zdravlju i kondiciji. Zahvaljujući trčanju mozak bolje radi, popravlja se raspoloženje, san je bolji, krvni tlak niži, a smanjuje se i rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Sport na otvorenom - nogomet, košarka, graničar, badminton... Sve su ovo aktivnosti kojima se možete baviti na otvorenom cijelu jesen. Kod točke pet bitno je samo to da ćete trebati društvo. Osim što ćete učiniti nešto dobro za vaše zdravlje i istopiti kalorije, dobro ćete se zabaviti.

Sve u svemu, morati biti aktivni!

19.09.2023. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno