« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine
ISPROBAJTE :)

5 savjeta za uspješno i lijepo buđenje

Svako jutro stišćete budilicu par puta prije ustajanja i onda se redovno dižete na krivu nogu? Ako vam je dosta toga, primjenite ove savjete

Sretno jutro - dobar i produktivan dan
Sretno jutro - dobar i produktivan dan (Arhiva)
Više o

savjeti

,

buđenje

,

jutro

Jutarnje buđenje nekima je noćna mora, pogotovo onima koji vole odgađati ustajanje i nakon toga na brzaka strpaju u sebe šalicu kave i krenu jureći na posao... no, takav početak dana nije baš obećavajući, a cijelo nas vrijeme prati umor. 

Naime, nakon takvog ulaska u dan ubrzo počnemo zaboravljati stvari, a ogladnimo već na putu do automobila pa je obavezno stati do pekarnice po krafnu. 

I tako cijela ideja o zdravom i produktivnom načinu života padne u vodu. Kako bi to spriječili, usvojite ovih 5 navika i iskoristite jutro najbolje što možete

Voda - započnite dan čašom svježe vode kako bi potaknuli metabolizam i ubrzali izbacivanje toksina. Na taj ćete način vratiti izgubljenu tekućinu i osvježiti tijelo. 

Rastezanje - čak i ono koje traje samo pet minuta poboljšat će cirkulaciju i opustiti mišiće, ali i um. Isprobajte jednostavne poze poput istezanja nogu na podu ili pozu djeteta u jogi. Lakše je 'tretirati' tijelo, dok se osjeća dobro nego kada je već napeto.

Hrana - ujutro je vrlo važno dobro nahraniti tijelo i obogatiti ga zdravim nutrijentima. Doručak nikako nemojte preskakati, a nastojte da sadrži mnogo vitamina i vlakana iz voća i povrća. Ne morate isključiti ni opciju multivitaminskog suplementa, ali dobro se raspitajte o kvaliteti

Zeleno - ujutro je metabolizam usporen, a vama je u interesu pokrenuti ga što prije. Svojevrstan 'boost' za tijelo je unošenje zelenog lisnatog povrća odnosno zelenog smoothieja. Ako vam okus nije najdraži, 'maskirajte' ga voćem ili proteinom u prahu s okusom vanilije. 

Zaboravite mobitel - nije lako, znamo, ali izbjegavanje gledanja u mobitel može imati veliki učinak na vaše zadovoljstvo kroz dan. Istraživanja su pokazala da nas mobiteli pune negativom, a provjeravanje mailova nas čini tjeskobnima. Neka jutro bude vaše mirno razdoblje.

23.07.2018. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno