« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana
HMMM...

5 namirnica za prije cijepljenja

Podjednako je važno misliti o tome što ćete jesti nakon cijepljenja, kao i prije cijepljenja...

Magična biljka iz Indije
Magična biljka iz Indije (Arhiva)
Više o

cijepljenje

,

češnjak

,

cjepivo

,

đumbir

,

kurkuma

Stručnjak za prehranu sportaša Ryan Fernadno napravio je popis od po pet namirnica koje je dobro jesti prije cijepljenja, pa se vi najedite ;).

Prije cijepljenja

Češnjak - češnjak je nevjerojatno dobar za imunitet i on hrani dobre mikroorganizme u našem tijelu. Moćan je probiotik.

Đumbir - pomaže vašem tijelu da se brani od bolesti poput hipertenzije, koronarnih bolesti ili infekcija pluća. Smanjuje stres i zbog toga bi ga trebalo konzumirati prije cijepljenja.

Kurkuma - sadrži kurkumin koji se redovito koristi u pripremi hrane i kozmetičkih proizvoda. Obično se koristi za ublažavanje raznih mučnih simptoma. Ona je hrana koja brani mozak od stresa, a to je vrlo važno prije cijepljenja. Može se jednostavno popiti s čašom mlijeka, ali i u kombinaciji s drugom hranom.

Svježe voće - svježe voće bogato je mnogim hranjivim tvarima, mineralima i ostalim biljnim spojevima. Sadrže i vlakna. Ovo je hrana koja je ključna za pripremu tijela za cjepivo.

Zeleno povrće - povrće je dobar dio zdrave prehrane. Osobito zeleno povrće, jer je ono izvrstan izvor različitih nutrijenata, minerala i fenola. Minerali poput željeza i kalcija su dobro zastupljeni u zelenom povrću. Povrće kao što su špinat, kelj i brokula pomoći će tijelu u sprečavanju razvoja stanica raka.

05.10.2021. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno