objavljeno 05.10.2021. 13:01:00
HMMM...

5 namirnica za prije cijepljenja

Podjednako je važno misliti o tome što ćete jesti nakon cijepljenja, kao i prije cijepljenja...

Magična biljka iz Indije
Magična biljka iz Indije (Arhiva)

Stručnjak za prehranu sportaša Ryan Fernadno napravio je popis od po pet namirnica koje je dobro jesti prije cijepljenja, pa se vi najedite ;).

Prije cijepljenja

Češnjak - češnjak je nevjerojatno dobar za imunitet i on hrani dobre mikroorganizme u našem tijelu. Moćan je probiotik.

Đumbir - pomaže vašem tijelu da se brani od bolesti poput hipertenzije, koronarnih bolesti ili infekcija pluća. Smanjuje stres i zbog toga bi ga trebalo konzumirati prije cijepljenja.

Kurkuma - sadrži kurkumin koji se redovito koristi u pripremi hrane i kozmetičkih proizvoda. Obično se koristi za ublažavanje raznih mučnih simptoma. Ona je hrana koja brani mozak od stresa, a to je vrlo važno prije cijepljenja. Može se jednostavno popiti s čašom mlijeka, ali i u kombinaciji s drugom hranom.

Svježe voće - svježe voće bogato je mnogim hranjivim tvarima, mineralima i ostalim biljnim spojevima. Sadrže i vlakna. Ovo je hrana koja je ključna za pripremu tijela za cjepivo.

Zeleno povrće - povrće je dobar dio zdrave prehrane. Osobito zeleno povrće, jer je ono izvrstan izvor različitih nutrijenata, minerala i fenola. Minerali poput željeza i kalcija su dobro zastupljeni u zelenom povrću. Povrće kao što su špinat, kelj i brokula pomoći će tijelu u sprečavanju razvoja stanica raka.

05.10.2021. 13:01:00
http://m.metro-portal.hr/5-namirnica-za-prije-cijepljenja/134486/