« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
SJAJNO

5 namirnica za jačanje imuniteta

Priroda ima lijek za sve, govorili su stari i bili u pravu, pa vam donosimo 5 namirnica za koje je sigurno da će osnažiti vaš imunitet i zaštititi vas od bolesti

Sačuvajte zdravlje jačanjem imuniteta
Sačuvajte zdravlje jačanjem imuniteta (Arhiva)
Više o

imunitet

,

namirnice

,

banana

,

artičoka

,

jačanje imuniteta

,

kefir

,

kiseli kupus

,

kombucha

Zima i hladnoće predstavljaju velik izazov za naš imunitet koji mora obraniti tijelo od prehlada i gripe, a u tome će nam najbolje pomoći - priroda i namirnice koje jedemo na dnevnoj bazi.

Priroda ima lijek za sve, govorili su stari i bili u pravu, pa vam donosimo 5 namirnica za koje je sigurno da će osnažiti vaš imunitet i zaštititi vas od bolesti.

Artičoke - najbolja zamjena za probiotike jer sadrže nutrijente koje ne možemo provariti, ali zato ćemo njima nahraniti dobre bakterije u probavi, što će posljedično osnažiti organizam.

Banane - prepune kalija i magnezija, minerala koji su jako važni za umorno i iscrpljeno tijelo pod stresom.

Kefir - sadrži oligosaharide, složene ugljikohidrate koji hrane dobre bakterije u želucu i jačaju imunitet.

Kiseli kupus - možda i najbolji izvor vitamina C u zimskim danima, a kako se radi o fermentiranom proizvodu, pun je zdravih bakterija koje će sačuvati zdravlje vašeg želuca i zaštiti vas od bolesti.

Kombucha - simbiotski spoj bakterija i kvasca bogat vitaminom B daje energiju tijekom zime, najpoznatiji je kao čaj koji se na Dalekom istoku koristi u te svrhe od pamtivjeka. Pripazite s ovim kiselim napitkom ako imate problema s probavom, prevelike količine nadražit će sluznicu želuca.

10.01.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno