« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

5 namirnica koje reguliraju tlak

Ovih pet namirnica odlično pomaže u regulaciji tlaka, pa evo što vam se treba obavezno nalaziti na tanjuru

Sok od cikle sjajno regulira tlak
Sok od cikle sjajno regulira tlak (Shutterstock)
Više o

visoki tlak

,

cikla

,

borovnice

,

namirnice

Visoki tlak izuzetno je opasan jer će uzrokovati dodatne probleme cijelom organizmu, pa osim što uzimate tablete, trebali bi i dobro paziti što jedete.

Sljedećih pet namirnica odlično pomaže u regulaciji tlaka, pa evo što vam se treba obavezno nalaziti na tanjuru:

Borovnice - prepune su flavonoida, snižavaju razinu lošeg kolesterola i reguliraju krvni tlak. Borovnice su skoro uvijek dostupne, a možete ih dodati svakom doručku ili jesti umjesto večere.

Cikla - istraživanje je pokazalo da pacijenti s visokim krvnim tlakom koji su pili sok od cikle pokazuju nevjerojatan napredak u snižavanju krvnog tlaka. Jedna druga studija zaključuje kako su za to vjerojatno zaslužni nitrati u soku koji snižavaju krvni tlak u roku od 24 sata

Krumpir - kalij i magnezij, dva minerala koji pomažu snižavanju krvnog tlaka nalaze se u ovoj namirnici. Sadrže i vlakna koja su obavezan sastojak svake zdrave dijete.

Maslinovo ulje - blagotvorno djeluje na lipide u krvi te također smanjuje krvni tlak. Jedna od studija pokazuje da krvni tlak postaje niži što više maslinova ulja koristite.

Tamna čokolada - sadrži flavonoide koji krvne žile čine elastičnijima, a da konzumacija iste snižava krvni tlak dokazano je u velikom broju studija. Na dan si priuštite oko 15 g tamne čokolade s najmanje 70 posto kakaa.

28.01.2019. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno