« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
PRIPAZITE

5 loših navika od kojih se možete razboljeti

Loše navike pogoduju pretjeranom razmnožavanju bakterija, a upravo ovih pet je najodgovornije u slučaju da se razbolimo

Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti...
Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

bolest

,

loše navike

Bakterije se nalaze svugdje oko nas, štoviše, i na nama bez neke pretjerane štete, ali ako im dozvolimo da se razmnože postat će prijetnja našem zdravlju.

Naravno, takvom razvoju događaja pogoduju loše navike, a upravo ovih pet je najodgovornije u slučaju da se razbolimo:

Grickanje olovaka -  iako možda pripada vama, ne znate na kakvim se lokacijama olovka nalazila prije nego što je došla u vaše ruke. Uz to, šteti zubima, stoga se riješite ove loše navike. 

Otvaranje ambalaža zubima - kada nas uhvati nervoza jer ne možemo nešto otvoriti rukama, zubi postaju najbolja solucija. U doticaju ste s bakterijama koje se nalaze na pakiranju ambalaže koja se nalazila u raznim skladištima, ali također oštećujete i svoje zube. 

Mobitel na toaletu - velika se količina bakterija nalazi u wc-ima, a one koje se ispuštaju u zrak za vrijeme nužde vrlo lako mogu "sletjeti" na ekrane vaših mobitela koje koristite u tom trenutku. Iako operete ruke prije izlaska iz wc-a, bakterije ostaju na mobitelu.

Sušila za ruke - javni wc-i najčešće imaju ugrađena sušila za ruke s kojima nije potrebno upotrebljavati papirnate maramice. No, te spravice mogu raspršiti bakterije svuda po prostoriji pa tako i na vaše tek oprane ruke. Uvijek radije birajte brisanje papirom. 

Zajednički ručnik - svaki bi član obitelji trebao imati vlastiti ručnik koji samo on koristi. Također, trebaju se mijenjati barem jednom tjedno zbog bakterija koje ostaju na njima ostaju za vrijeme brisanja.

14.10.2018. 11:16:00
Novi komentar
nužno
nužno