« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 13 dana
SAVJETI

4 namirnice koje su sjajne za vas

Fokusirajući se na hranjive sastojke s niskim udjelom ugljikohidrata, možete učinkovito opskrbiti svoje tijelo energijom i podržati cjelokupno blagostanje

To je jede!
To je jede! (Arhiva)
Više o

hrana

,

namirnice

,

avokado

,

bobičasto voće

,

grčki jogurt

Uključivanje pravih opcija s niskim udjelom ugljikohidrata u prehranu može donijeti niz koristi, uključujući povećanje razine energije, poticanje mršavljenja i poboljšanje probave.

Fokusirajući se na hranjive sastojke s niskim udjelom ugljikohidrata, možete učinkovito opskrbiti svoje tijelo energijom i podržati cjelokupno blagostanje. Registrirana dijetetičarka Rebekah Blakely za SheFinds otkrila je četiri vrste namirnica koje preporučuje jesti svima onima koji žele više energije, bolju probavu i hranu koja potiče mršavljenje.

Avokado - avokado je namirnica bogata zdravim mastima i vlaknima. Iako ima nešto više kalorija nego ostale namirnice na popisu dijetetičarke, ona ističe da kalorije u avokadu pomažu održati osjećaj sitosti duže vrijeme. "Sadrži mononezasićene masti koje dokazano smanjuju nakupljanje masnog tkiva na trbuhu", dodaje dijetetičarka. Preporučuje pola avokada pomiješati s jajima, dodati u smoothie ili namazati na tost od proklijalog zrna.

Bobičasto voće - dijetetičarka tvrdi kako "bobičasto voće sadrži prirodne šećere koji mogu zadovoljiti želju za slatkim, ali uz minimalno kalorija". Vrste voća poput borovnica, jagoda, malina, kupina i slično, mogu se jesti u kombinaciji s jogurtom, kao dodatak zobenoj kaši ili samostalno kao ukusan i zdrav međuobrok. Sve vrste bobičastog voća imaju nizak udio ugljikohidrata i bogate su vlaknima što znači da pomažu regulirati razinu šećera i inzulina u krvi. Vlakna u bobičastom voću također pozitivno utječu na rad probavnog sustava. "Visok inzulin može pridonijeti povećanju masnog tkiva na trbuhu i pojačanoj želji za hranom", pojašnjava Blakely, koja dodaje kako je upravo zbog inzulina važno često konzumirati bobičasto voće.

Grčki jogurt (bez zaslađivača i okusa) - kao posljednju namirnicu koju dijetetičarka savjetuje da više počnete konzumirati, posebno ujutro, ističe grčki jogurt. I to ne grčke jogurte s okusima i puno šećera, već onaj "običan" jogurt. Ova popularna namirnica sadrži i do 20 grama proteina, ima malo kalorija i ugljikohidrata. Blakley savjetuje da šalici jogurta dodate bobičasto voće, malo orašastih plodova i granolu s niskim udjelom šećera za ukusan i zdrav doručak. Taj će vam doručak podići energiju, potaknuti normalan rad probave i pomoći vam brinuti o cjelokupnom zdravlju.

Jaja - jaja su poznata kao jedan od najboljih prirodnih izvora proteina. Iz SheFinds dodaju kako jedno jaje sadrži šest grama proteina, ima samo 70 kalorija i nema ugljikohidrata. Sve to čini ih izvrsnim izborom za doručak za one koji žele ostati siti i puni energije tijekom jutra. "Brojne studije pokazuju povećan osjećaj sitosti, te veći gubitak težine i masnoće kod ljudi koji jedu jaja ujutro, u usporedbi s onima koji biraju namirnice bogate ugljikohidratima, poput peciva", ističe Blakely. 

Dakle, to bi trebao biti vaša hrana nekih dana....

05.01.2025. 14:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.01.2025. 16:54
    Avokado je zakon
Novi komentar
nužno
nužno