« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
SAVJETI :)

3 začina za mršavljenje

Proces mršavljenja može biti naporan, a najčešće uključuje smanjenje kalorija, naporno vježbanje i pridržavanje raznih dijeta

Origano imamo uz cijelu obalu....
Origano imamo uz cijelu obalu.... (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

začini

Pri mršavljenju vam mogu pomoći i neki začini. Osim što su dobri za zdravlje, ova tri začina vam mogu pomoći da se riješite suvišnih kilograma. 

Origano - riječ je o začinu koji je sinonim za talijansku hranu. Origano je nevjerojatna biljka puna bioaktivnih spojeva poput polifenola i flavonoida, a pomaže i u regulaciji inzulina u tijelu te u održavanju tijela u formi. Origano je izvrsna biljka koja pomaže u rješavanju problema s težinom, a također može pomoći i osobama koje muči zatvor.

Peršin - gotovo svi u svojoj kuhinji imamo peršin, a ova biljka vam može pomoći u smanjenju tjelesne težine. Peršin pomaže u kontroli težine vode u tijelu, razine šećera, a također i pospješuje metabolizam. Listovi ove biljke su bogati vlaknima, a pomažu u rješavanju nelagode i nadutosti koja se javlja uslijed probavnih problema.

Ružmarin - ružmarin je pun antioksidansa i pomaže u regeneraciji stanica, a njegovo lišće pomaže u poboljšanju metaboličkog stanja i upravljanju šećerom u krvi. Riječ je o biljci koja se od davnina koristi i u pripremi tradicionalnih lijekova. Protuupalna svojstva ovih listova pomažu u kontroli zadržavanja vode i poboljšavaju metabolizam što dodatno pomaže u gubitku težine, piše Times of India.

Stoga, ubacite ih u svoju svakodnevnu prehranu, učinit će vam dobro!

13.06.2022. 15:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    13.06.2022. 17:43
    ruzmarin je dobar
Novi komentar
nužno
nužno