« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
PRIPAZITE

3 vrste hrane koje razaraju imunitet

Sav naš trud oko zdravog života može lako pasti u vodu ako se naruši imunitet, a upravo ove tri vrste hrane predstavljaju najveću opasnost

Pazite na sebe
Pazite na sebe (FreeDigitalPhotos)
Više o

hrana

,

imunitet

,

crveno meso

,

slatkiši

,

pržena hrana

Imunitet ili otpornost medicinski pojam kojim se označava sposobnost organizma odupiranju i obrani od infekcija, bolesti ili neke druge biološke ili kemijske opasnosti. Imunitet funkcionira poput mehanizma čija je uloga uspostavljanje barijera protiv patogena, kancerogenih stanica, štetnih molekula i otrova.

Jasno je da se radi o jednoj od ključnih sastavnica zdravlja, no često se misli da je za snažan imunitet dovoljno piti multivitamine i sve će biti u redu... neće, vjerujte.

Naime, postoji cijeli niz načina na koje možemo narušiti imunitet, a jedna od glavnih opasnosti skriva se - u tanjuru. Stoga vam donosimo tri vrste hrane koje su sve samo ne dobre za vaš imunitet.

Crveno meso - prema tvrdnjama doktora Edwarda Groupa, crveno meso, ako ga konzumiramo u velikim količinama, uzrokuje reakcije u našem organizmu koje naš imunitet poprilično slabe.

Pržena hrana - naročito ona u dubokom ulju, jer tako pripremljena često uzrokuje upale što predstavlja napad na naš imunitet, pa ako se stalno ponavlja, on slabi i čini nas podložnijim raznim bolestima.

Slatkiši - treba li još jednom spomenuti da je rafinirani šećer loš za naše cjelokupno zdravlje, a čini nas neotpornima na razne patogene.

bomboni dra

Rješenje je jednostavno - prženu hranu i slatkiše potpuno izbacite iz prehrane, a s crvenim mesom oprezno...

06.03.2017. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno