« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

3 najčešće pogreške koje radimo za doručak

Kako doručak može napraviti puno dobra našem organizmu, tako može i štete - ponekad radimo pogreške kojih možda nismo niti svjesni

Kakav treba biti doručak?
Kakav treba biti doručak? (Shutterstock)
Više o

doručak

,

savjeti

,

pogreške

Doručak je definitivno i potreban i važan obrok, no kako može napraviti puno dobra našem organizmu, tako može i štete - ponekad radimo pogreške kojih možda nismo niti svjesni, pa evo koje tri su najčešće:

Neuravnotežen obrok - ako izbjegavate 'ključan sastojak' doručka, poput ugljikohidrata ili unosa previše ugljikohidrata ili isključivo proteinski obrok, nećete dobiti dovoljno hranjivosti iz prvog obroka. Gore navedeni način omogućit će vam da jedete uravnotežen obrok, a također će pomoći da brže vidite gubitak tjelesne težine.

Preskakanje - kada spavate, vaše tijelo se usporava i ne jedete. Dakle, kada se probudite, ako ne prekinete 'post', vaše tijelo će polako sagorijevati kalorije. Kako biste pokrenuli svoj metabolizam i dobili tijelo koje gori kalorije - trebate jesti. Ako ne jedete, također oduzimate mozgu glukozu, zbog čega se osjećate maglovito i neugodno. Razmislite o doručku kao prilici da se pružite tijelu vrijedne hranjive tvarima kao što su kalcij, željezo i vitamin C.

Škrtarenje - preskakanje doručka u cijelosti je velika progreška, ali i nedovoljno jela također će imati neželjene posljedice. Bit ćete gladni kratko nakon jela, što će uzrokovati potrebu za više hrane i vjerojatno ćete unijeti više kalorija tijekom cijelog dana. Pridržavajte se gore navedene formule, i nećete se samo osjećati zadovoljni duže, nego ćete također imati i više energije za vježbanje, kojim možete još brže smanjiti kilograme.

31.08.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno