« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
MLJAC

10 namirnica koje možete jesti uvijek!

Ukoliko ste na dijeti ili pokušavate izgubiti nekoliko kilograma, zasigurno ste čuli za ono, istina vrlo diskutabilno, pravilo kako ne treba ništa jesti nakon 18 sati

Celer možete jesti bilo kada i koliko god želite!
Celer možete jesti bilo kada i koliko god želite! (Arhiva)
Više o

dijeta

,

namirnice

,

zdrave namirnice

Dijeta je obično prilično restriktivna, a pravilo koje svi ističu je - ne smijete jesti nakon 18 sati. Naravno, upravo je tada najlakše posrnuti, pa evo 10 namirnica koje možete bez problema jesti i navečer, bez da upropastite svoju dijetu.

Bakalar - bijela riba je dijetetski proizvod koji ima brojna zdrava svojstva. Sadrži brojne vitamine i minerale koji jačaju imunološki sustav i uravnotežuju funkcioniranje brojnih organa, što je čini idealnim večernjim obrokom.

Bundeva - možete napraviti čitavu paletu različitih jela, od krem juha, pirea, salata... Mogućnosti su nebrojene.

Celer - namirnica koja nema kalorija, odnosno sadrži negativne kalorije. To znači da tijelo potroši mnogo više energije kako bi ga probavilo, što celer čini idealnom večernjom užinom.

Cikla - rregulira masnoću, što znači da služi i u prevenciji pretilosti. Uopće nije bitno na koji ju način jedete, kuhanu, pečenu, sirovu, kako god, jer ova biljka ni u kojem slučaju ne gubi niti jedno od svojih nutritivnih svojstava. Cikla je, riječju, savršena.

Gljive - ne sadrže masnoće, imaju malo kalorija i bogate su nutrijentima koje jačaju metabolizam. Ukoliko ih skuhate, umjesto da ih pržite u golemoj količini ulja, od njih ćete učiniti fantastičan dijetetski proizvod. Osim toga, ne bojte se da će vam prouzročiti osjećaj težine u želucu. Gljivama se taj osjećaj često pogrešno pripisuje, jer su gljive same po sebi vrlo lagana namirnica, dok su prilozi s kojima ih jedemo čest uzrok osjećaja težine.

Kivi - često se spominje kao neizostavna namirnica za sve koji vode borbu s neželjenim kilogramima. Utječu na smanjenje razine masnih naslaga u tijelu, olakšavaju osjećaj težine u trbuhu i uravnotežuju razinu vode i soli u tijelu.

Kukuruz - osim što je jako ukusan, kukuruz je i izrazito zdrava namirnica. Ipak, radije jedite kuhani kukuruz umjesto onoga iz konzere, jer on pomaže bržem uklanjanju viška kolesterola iz organizma, ali i sprečava nakupljanje masnih naslaga. Ukoliko ste za ručak pojeli obilan i kaloričan obrok, navečer pojedite kukuruz i utažit ćete glad, a nećete naštetiti izgledu.

Kupus - sve vrste kupusa ili kupusastog povrća obiluju vitaminom B, koji je izrazito važan za funkcioniranje organizma. Osim toga, kupus je dijetetska namirnica i savršeno zdrava varijanta za večernju užinu.

Nektarine - pune su vlakana koje pospješuju ubrzavanje metabolizma i sprečavaju nakupljanje masnih naslaga u tijelu, stoga se ne obazirite na izjave da ih ne trebate jesti poslijepodne, jer to itekako smijete činiti.

Repa - učinkovito čisti cijelo tijelo, jača imunološki sustav i tijelu daje energiju potrebnu za normalno funkcioniranje, ali i spada u skupinu dijetetskih proizvoda. Vjerujemo da će nakon što ste pročitali sve ovo repu uvrstiti u svoj jelovnik.

13.05.2016. 09:01:50
Novi komentar
nužno
nužno