« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
MSU

Zoran Predin prvi gost Art pop radionice u MSU

Slovenski glazbenik Zoran Predin prvi je gost novog ciklusa Art pop radionice zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti (MSU), koja će se ondje održati od 7. do 9. lipnja

MSU Art pop radionica
MSU Art pop radionica (Arhiva)
Više o

MSU

,

Zoran Predin

,

Art pop radionica

MSU u okviru tog projekta ugošćuje pop umjetnike šireg umjetničkog područja i praksi, ponajprije rock glazbe, poezije, teatra, performansa, slikarstva, fotografije i stripa.

U interaktivnom konceptu mjetnici polaznicima prenose svoja iskustva, otkrivaju i demistificiraju proces skladanja i nastanka rock pjesme, teksta i glazbe, te zajedničkim radom stvaraju novo umjetničko djelo, individualno i kolektivno.

"Ovakav tip art workshopa jedan je od najznačajnijih primjera sretnog braka suvremene umjetnosti i popularne kulture", ističe MSU u najavi radionice.

Riječ je o nastavku ciklusa Art pop Workshop, koji je realiziran kroz sezone 2011./2013. godine, kada su radionice održali Vlada Divljan, Marko Brecelj, Gordan Muratović Coki, Peter Lovšin, Edo Maajka.

Zoran Predin (Maribor, 1958.) objavio je dosad 40 autorskih albuma, tri zbirke poezije i knjigu anegdota „Druga žena u haremu", te roman „Mongolske pjege", objavljen nedavno i na hrvatskom jeziku. 

Skladao je glazbu za filmove i kazalište, iskušao se u raznim glazbenim stilovima, od rocka do gypsy swinga, glumio u filmu.

Nastupao je u cijelom svijetu, a u posljednje vrijeme redovno objavljuje albume na hrvatskom jeziku i nastupa s Matijom Dedićem, a s grupom hrvatskih glazbenika za Croatia records je snimio novi album koji izlazi u lipnju.

MSU najavljuje da će nakon Predina, kao jednog od najznačajnijih rock autora, skladatelja, tekstopisaca i pjevača regije u zadnja četiri desetljeća, u narednim sezonama ugostiti "perjanice svjetske pop kulture i art rocka".

U ulozi predavača i mentora tako bi se trebali pojaviti Patti Smith, David Byrne, Laurie Anderson, Nick Cave, PJ Harvey, dok se iz regije najavljuju gostovanja Gregora Tomca, Darka Rundeka, Saše Antića, Mile Kekina, Srđana Gojkovića Gileta, Jani Novaka, Zoran Kostića Caneta, Seje Saxona.

Ulaz na radionicu je slobodan, no zbog ograničenog broja polaznika radionice, prijave za svaki dan primaju se putem e-maila na branko.kostelnik@msu.hr

Program se obraća široj publici, ali prvenstveno mlađim glazbenicima, autorima, piscima, studentima galzbe, književnosti, anglistike, te povijesti  umjetnosti.

Urednik i autor je Branko Kostelnik, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU.

01.06.2021. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno