« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
KONCERTI

Sandra Halužan kvartet u Velikom Taboru

Izvedbe autohtonih zagorskih pjesmama u svježim novim aranžmanima multi-instrumentalistice i vokalistice Sandre Halužan su pravo osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni

Sandra Halužan kvartet
Sandra Halužan kvartet (Arhiva)
Više o

koncerti

,

Sandra Halužan kvartet

Koncert kvarteta Sandre Halužan kvarteta koji se održao sinoć u predivnom ambijentu dvorca Velikog Tabora u Desiniću, bio je treći u nizu koncerata koje je kvartet izveo uz poticaje sredstava Ministarstva kulture i medija za osnaženje „online" glazbene scene za vrijeme pandemije. Sretni smo što je, uz popuštanje mjera, sinoćnjem koncertu mogla prisustvovati i publika jer ovo je bio koncert za pamćenje.

Izvedbe autohtonih zagorskih pjesmama u svježim novim aranžmanima multi-instrumentalistice i vokalistice Sandre Halužan su pravo osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni. Uz glazbenu podršku vrhunskih glazbenika Joea Kaplowitza na klaviru, Borka Rupene na bubnjevima i udaraljkama te mladog Viktora Slamniga na bas gitari, Sandra je zasjala poput najsjajnije zvijezde. Mlade generacije svestranih glazbenika uistinu dokazuju da je Hrvatska bogata talentima kojima treba otvoriti prostor za kreiranje novih, zanimljivih glazbenih mini-spektakala. Upravo to je i bio koncert iz ovog kasnosrednjovjekovnog plemićkog grada.

Sandrin raskošni alt i vokalne bravure u visinama njenog pamtljivog glasa dočaravale su svaku pjesmu na osoban i intiman način i budile najrazličitije emocije svima prisutnima.

Nizale su se dobro poznate zagorske popevke u novom glazbenom ruhu te slabije poznate skladbe koje su zaživjele i donijele duh starog vremena na potpuno novi način, kroz glazbeno viđenje mlade Sandre Halužan u jazz, blues i etno manirama.

Uz vrhunski vokal, Sandra je zabriljirala i na saksofonu, klarinetu i indijanskoj drvenoj flauti. Solo dionice kojima je s lakoćom plovila složenim harmonijskim progresijama vlastitih aranžmana odaju Sandrinu odvažnost i zrelost vokalistice, glazbenice i umjetnice u punom smislu te riječi.

Ovaj vrhunski glazbeni doživljaj bi trebalo promovirati unutar i van granica divne naše na sva zvona jer predstavlja jedinstvo onog starog i tradicionalnog s onim novim i svježim. Zagorci preci se zasigurno sa zadovoljstvom smiješe s okolnih brežuljaka.

Koncert možete pogledati online na poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=gR8VCMVTJRM

01.06.2021. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno