« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Alternativni wellness

Zmije masiraju bolje od ljudi

Kupka u crnom pivu ili bazenu punom riba dio je inovativnog wellness tretmana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Telegraph)

Vremena kada se wellness svodio na opuštajuće masaže uz laganu glazbu i mirisne štapiće prolaze, a u trendu su egzotični tretmani koji istovremeno opuštaju i pružaju određenu dozu adrenalina i zabave.

Forbes-Traveller, poznati časopis za putovanja, objavio je popis najbizarnijih wellness tretmana u svijetu koji relaksiraju uglavnom osobe dubljeg džepa.

1. Japanska kupka bez vode
Tretman koji potječe iz Zemlje izlazećeg sunca sastoji se u kupanju bez korištena vode. Mljevena riža i razni začini zagrijavaju se i fermentiraju te zajedno iz tijela odstranjuju otrove.

Kupka koja umirujuće djeluje na živčani sustav provodi se u Kaliforniji (Osmosis), a sastojci se uvoze iz Japana.

2. Dijamantna maska
Dijamanti i perle ne služe samo kao nakit nego djeluju i na unutarnju ljepotu. Nanose se na lice u obliku maske te uklanjaju bore i sitne nesavršenosti kože. Tretman koji se nudi u Ritz Carlton hotelu na Floridi košta 260 eura.

3. Masaža lopticama za golf
Osobe koje imaju problema s mišićima vjeruju u čudesno djelovanje golf loptica. Sportska masaža naime dopire duboko u mišiće, a provodi se isključivo ugrijanim lopticama za golf.

Prema Forbesu, masaža se najbolje izvodi u hotelima Four-Seasons, ali se uz malo truda može provoditi i kod kuće.

4. Masaža zmijama
Iako plaženje zmija po leđima zvuči kao avantura za najhrabrije, riječ je o vrlo učinkovitoj masaži za opuštanje. Provodi se na sjeveru Izraela u wellness centru Barak-Spa gdje, navodno, još nije bilo neugodnih ni smrtnih ugriza.

Veličina zmije ovisi o vrsti masaže pa dok veće zmije ublažuju dublje mišićne tenzije, manje stvaraju vibrirajući efekt.

5. Kaktusi i tequilla
Listovi kaktusa umočeni u tequillu predstavljaju bazu za tzv. hakali masažu. Izmislili su je Meksikanci koji garantiraju užitak bez pikanja i vjeruju u opuštajuće djelovanje alkohola izvana i iznutra.

26.10.2009. 11:59:00
Novi komentar
nužno
nužno