« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
novi fitness

Isprobajte Jukari i poletite

Novi program vježbanja spaja vježbe snage i osjećaj letenja na cirkuskom trapezu

(Romina N McGuinness/MWN)
Više o

fitness

,

jukari

,

Flyset

,

Reebok

,

Cirque du Soleil

,

Magda Polikarska

Poznata sportska marka Reebok i cirkuska ekipa iz svjetski poznatog Cirque du Soleil razvili su novi fitness program kojeg su nazvali Jukari - Fit to Fly (spremni za letenje). Jukari kao revolucionarna vježba u dvorani spaja kardiovaskularne i vježbe snage na vrlo učinkovit ali i zabavan način.

Oprema za vježbanje (Flyset) sastoji se od prečke (Flybar) koja je obješena u zraku pomoću dva užeta a drži se u razini prsa. Zbog zamračenog crvenog osvjetljenja i orijentalne glazbe u pozadini pomislit ćete da ste u središtu cirkuskog kruga, ali Flyset nije trapez, već više zračni obruč dizajniran za okretanje od 360 stupnjeva. 

''Nikad ne puštajte Flyset. Ako izgubite pažnju samo na sekundu izgubit ćete korak s ostatkom grupe, ali možete nekoga i srušiti čeličnom prečkom. Zato se čvrsto držite'', objašnjava Dairinha, Reebokova instruktorica.

Koristeći Flyset kao središnju točku, vježba se razvila na osnovi mantre 'znojite se da biste se smijali'. Ovdje se kombiniraju kardio pokreti, kao i pokreti za raspoređivanje snage kao što su udarci i izbačaji koji toniraju i izdužuju tijelo. Zanimljivo je da ovdje ima sličnosti s pilatesom, od pokreta istezanja do kontroliranog disanja, s naglaskom da u središtu Jukarija ostaje plesna vježba.

Zbog uzbudljivog osjećaja letenja pokreti su prirodni, a kad vas prođe trema lako ćete naći tempo koji vam odgovara.

Iako ovaj novi fitness dopušta fleksibilne pokrete, postoji 12 osnovnih pokreta koji služe tomu da postanete jači, ali i lakši i tanji.

''Ojačat će gornji dio vašeg tijela i trbušne mišiće. Ono što Jukari čini posebnim je vježba u intervalima. Pomiješane su vježbe snage i kardiovaskularne vježbe. A osjećaj letenja je fantastičan; to je jedna od vježbi na kojoj nećete gledati na sat jedva čekajući da završi'', objašnjava instruktorica Jukarija Magda Polikarska.

Piše: Romina McGuinness/ Metro World News
26.10.2009. 17:45:43
Novi komentar
nužno
nužno