« Kazalište
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
PREMIJERA

"Život je san" u Gavelli

Jedan je od najljepših tekstova dramske književnosti u režiji Renea Medvešeka izvest će se 2. travnja.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić, CROPIX)
Više o

Zagreb

,

Gavella

,

Rene Medvešek

,

Sven Medvešek

,

Hrvoje Klobučar

,

Dijana Vidušin

,

Sven Šestak

,

Ozren Grabarić

,

premijera

,

Život je san

,

Pedro Calderón de la Barca

,

Darko Milas

,

Franjo Dijak

,

Nataša Janjić

,

Doris Kristić

,

Tanja Lacko

Premijera predstave "Život je san", koju je režirao Rene Medvešek po najpoznatijem djelu najvećeg dramatičara španjolskog baroka Pedra Calderóna de la Barce, izvest će se 2. travnja u Gradskome dramskom kazalištu "Gavella".

"Život je san" jedan je od najljepših tekstova ikad napisanih u dramskoj književnosti, napominju u "Gavelli". Dodaju kako bujnost i ogoljelost u stihovima teksta tog komada kroče ruku pod ruku nudeći glumcima 21. stoljeća priliku da budu totalni izvođači te da usporedno zaigraju misaonu i teatarsku dramu, da se suoče s prošlošću i sadašnjošću, progovore o iluziji i stvarnosti.

Rene Medvešek je autor koji se intenzivno bavi govorom kao sredstvom glumačkog izražavanja, a "Život je san" je predstava s naglašeno "govornim momentom", satkana od rečenica koje ne samo da znače, nego i zvuče, te ih na pozornicu valja donijeti s posebnom pozornošću i sviješću o njihovoj magičnoj eleganciji i zavodljivoj višeznačnosti, napominju u "Gavelli".

U predstavi glume Darko Milas, Franjo Dijak, Hrvoje Klobučar, Sven Medvešek, Ozren Grabarić, Nataša Janjić, Dijana Vidušin i Sven Šestak. Kostimografkinja je Doris Kristić, a scenografkinja Tanja Lacko. (hina/metro-portal)

30.03.2009. 16:14:21
Novi komentar
nužno
nužno