objavljeno 30.03.2009. 16:14:21
PREMIJERA

"Život je san" u Gavelli

Jedan je od najljepših tekstova dramske književnosti u režiji Renea Medvešeka izvest će se 2. travnja.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić, CROPIX)

Premijera predstave "Život je san", koju je režirao Rene Medvešek po najpoznatijem djelu najvećeg dramatičara španjolskog baroka Pedra Calderóna de la Barce, izvest će se 2. travnja u Gradskome dramskom kazalištu "Gavella".

"Život je san" jedan je od najljepših tekstova ikad napisanih u dramskoj književnosti, napominju u "Gavelli". Dodaju kako bujnost i ogoljelost u stihovima teksta tog komada kroče ruku pod ruku nudeći glumcima 21. stoljeća priliku da budu totalni izvođači te da usporedno zaigraju misaonu i teatarsku dramu, da se suoče s prošlošću i sadašnjošću, progovore o iluziji i stvarnosti.

Rene Medvešek je autor koji se intenzivno bavi govorom kao sredstvom glumačkog izražavanja, a "Život je san" je predstava s naglašeno "govornim momentom", satkana od rečenica koje ne samo da znače, nego i zvuče, te ih na pozornicu valja donijeti s posebnom pozornošću i sviješću o njihovoj magičnoj eleganciji i zavodljivoj višeznačnosti, napominju u "Gavelli".

U predstavi glume Darko Milas, Franjo Dijak, Hrvoje Klobučar, Sven Medvešek, Ozren Grabarić, Nataša Janjić, Dijana Vidušin i Sven Šestak. Kostimografkinja je Doris Kristić, a scenografkinja Tanja Lacko. (hina/metro-portal)

30.03.2009. 16:14:21
http://m.metro-portal.hr/zivot-je-san-u-gavelli/16095/