« Žene
objavljeno prije 10 godina
JOOOJ

Žene stalno osjećaju krivnju, zašto?

Savjeta o tome kako bi žene trebale izgledati i što bi trebale raditi ima napretek, a upravo zbog toga najviše žene osjeća krivnju

Ne, ne možete sve, ali i ne morate
Ne, ne možete sve, ali i ne morate (Shutterstock)
Više o

žene

,

izgled

,

vitka linija

,

linija

,

osjećaj krivnje

Žene imaju isplaniran dan od zore do mraka, pa i dulje, barem ako je vjerovati svoj sili savjeta kako biti lijepa, dobra majka, uspješna poslovna žena i genijalna ljubavnica, no, takav pritisak uzrokuje da se čak 96 posto žena barem jednom dnevno osjeti krivom što nešto od toga nije uspješno napravila.

Glavnih razloga osjećaja krivnje ima prilično, a započinju s premalo vremena za djecom za majke, koje se navečer uvijek s tugom prisjete kako nisu uspjele provesti dovoljno kvalitetnog vremena s njima i, naravno, osjećaju krivnju. 

Preko 70 posto žena izjavljuje kako je barem jednom u životu bilo na dijeti kako bi se riješile viška kilograma, no nisu uspjele pa se, pogađate, osjećaju krivima što nemaju idealnu liniju. 

Osim toga, žene koje imaju mali kućni budžete obično osjećaju krivnju kad nešto kupe za sebe, krivnja im se nabija kad kasne i kad im ručak ili večera nisu ispali najbolje, a što je najgore, krive same sebe kad im je partner nestretan jer misle da nisu učinile najbolje za njega.

Za kraj možda i ključan razlog - nekome su rekle da nešto neće napraviti. Tu leži najveći dio problema, jer su odgajane da ne mogu reći ne članu uže ili šire obitelji, a upravo ih ti zadaci koje uzimaju na sebe najviše muče i uzrokuju najjači osjećaj krivnje.

Stoga, naučite reći ne i opustite se.

20.05.2014. 16:00:00
Novi komentar
nužno
nužno