« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
ZAOBLJENO JE BOLJE

Žene će prije kupovati odjeću ako je reklamiraju modeli poput njih

Istraživanje Bena Barryja sa Sveučilišta Cambridge pokazalo je bi modeli i manekenke koje reklamiraju opdjeću trebale biti sličnije široj ženskoj populaciji u smislu izgleda i etničkog porijekla

Istraživanja su pokazala da bi modeli trebali biti što sličniji većini žena
Istraživanja su pokazala da bi modeli trebali biti što sličniji većini žena (Deviantart)
Više o

moda

,

žene

,

manekenke

,

odjeća

,

izgled

,

modeli

,

odjeća za punije

,

puni stas

Veća je vjerojatnost da će žene kupiti neki komad odjeće ako su modeli koji je reklamiraju sličnije njima samima - u boji kože, obliku tijela i visini navodi se u rezultatima istraživanja koje su proveli stručnjaci sa Sveučilišta Cambridge. jedan od tih stručnjaka je Ben Barry.

On je u istraživanju koristio lažne reklame iz časopisa s manekenkama i modelima različitih oblika tijela, veličina, visine i etničkog porijekla.

Čitav projekt obuhvatio je preko 3.000 žena iz SAD-a, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva. „Veliki dio žena više kupuje odjeću kad vide modele koji su poput njih u smislu dobi, veličine i rase", piše Guardian.

Ovakva istraživanja polagano prisiljavaju dizajnere i modni svijet kao i časopise da stavljaju zaobljenije žene u žižu zanimanja umjesto toga da se prikazuju usputno ili u nekim specijalnim izdanjima.

„Industrija funkcionira u svojem vlastitom mjehuriću, ali oglašivači i urednici časopisa moraju imati na umu tko im je ciljana publika te kako se to tržište očituje u modelima, moraju se tome prilagoditi i sustići trendove", kazao je na kraju Barry.

30.09.2014. 18:01:00
Novi komentar
nužno
nužno